Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: [silnik] m30b35 problemy z odpalaniem

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Johnny735
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    e32 735iA
    Sk±d
    Choszczno

[silnik] m30b35 problemy z odpalaniem

Witam mam problem z odpalaniem m30b35 zw³aszcza rano gdy motor jest zimny, motor odpala za drugim razem gdy peda³ gazu jest wci¶niêty w pod³ogê. Problemu nie ma gdy motor jest nagrzany. Dziwne jest to, ¿e jak samochód postoi z tydzieñ (bo po takim czasie ¶rednio zawsze wracam z trasy) to pali od strza³a. Wymieni³em teraz na nowe: ¶wiece, kable, kopu³kê,palec, pompê paliwa i filtr paliwa. Nie mam ju¿ pomys³u o co chodzi, a moi miejscowi mechanicy wymienialiby wszystko po kolei co im przyjdzie do g³owy "na pa³e" i czyszcz±c mój portfel. Dodam, ¿e jest instalacja gazowa sekwencja.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    Regulator ci¶nienia paliwa na podmiankê.
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Zresetuj komp. Instrukcja na forum. Najpierw wykluczyæ gaz.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Nowiq
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka
    Jak sie zachowuje jak juz odpali? Male obroty? Gasnie? Czuc benzyne nieprzepalona?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    F01 750d RWD
    Sk±d
    ...
    Kolego przepuszczaja Ci wtryski od gazu i silnik sie zalewa a po tygodniu jak pali od strzala to akurat gaz zdazy wywietrzec

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    e32 735iA
    Sk±d
    Choszczno
    Jak ju¿ kreci za drugim razem to czuæ benzynê,jak odpali to kuleje, zdarzy siê jej zgasn±ægaz raczej odpada bo nawet jak je¿d¿ê tylko na benzynie to objaw rano jest ten sam,ona miewa³a takie objawy jak by³o zimno ale zawsze trochê d³u¿ej siê krêci³o rozrusznikiem ale odpali³a.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Nowiq
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka
    Moze wtryski od benzyny, ale ktos madrzejszy niech sie wypowie. Zimny potrzebuje dokladniejszej dawki paliwa a cieply "jakos" przepala niedokladna dawke. Masz EML? Moze krokowiec? Luzy zaworowe? Tylko czemu po tygodniu jest cacy.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    e32 m30b35
    Sk±d
    zachpom kalisz pom
    Blog
    1
    daleko nie mam do siebie mozna sie spotkac i razem cos po patrzec dolot masz szczelny

Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    e32 735iA
    Sk±d
    Choszczno
    Mam EML,silnik po tygodniu czy na nastêpny dzieñ awaryjnie zapala na gazie, a na benzynie na nastêpny dzieñ ma ju¿ problem tak j. Zauwa¿y³em przerwany przewód od podci¶nienia wychodz±cy z kolektora ss±cego i id±cy do regulatora ci¶nienia paliwa, wymieni³em go ale nic to nie polepszy³o, a nawet pogorszy³o (ju¿ nie chodzi tu o odpalanie bo to nic nie zmieni³o) bo np. ruszaj±c spod ¶wiate³ wciskam gaz przez sekundê praktycznie nie ma reakcji i nagle rusza jak strza³a do przodu. A Ty jakubmw sk±d jeste¶? Dla mnie nie ma problemu mogê podjechaæ, my¶lê, ¿e jutro bêdê ju¿ w domu bo jeszcze jutro muszê podjechaæ na serwis ciê¿arówk±.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Trolcio735
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    735iA E32
    Sk±d
    Jawor/Wroc³aw
    Powiem, ze mam bardzo podobne objawy mimo przepustnicy na linke. Czasami ale bardzo sporadycznie zapali doslownie na dotyk, a czasami musze krecic i krecic, po czym odpali, wskoczy na 1,5 tys. obr. po czym obroty spadna az prawie do zera lub zgasnie calkiem i tak pare razy pofaluje i sie ustabilizuje. Na niedogrzanym silniku podobnie przy gwaltownym dodaniu gazu, zafarfoli, nic sie nie dzieje przez chwile po czym wkreca sie na obroty o ile nie zgasnie.

Podobne w±tki

1. [silnik] problemy z porannym odpalaniem, zimny silnik
    Przez krzysiek1989 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 23-11-2012, 12:54
  2. problemy z porannym odpalaniem
    Przez danmar100 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 06-05-2012, 08:17
  3. Utrata mocy i problemy z odpalaniem
    Przez gozer82 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 6