Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 101

Wątek: Wszystko puka stuka ,niewiadomo gdzie szukac przyczyny.Zawieszenie , wygłuszenie auta

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Robiłem juz zbieżność we wszsytkich kątach ale nie było żadnej poprawy.A czemu uwazasz zew po zmianie amortyzatorów też trzeba jechac na zbieżność ? Przecież oni ustrawiają tylko na wachaczach koła ? A uwazasz ze te objawy co opisalem moga byc powodem zuzytych amortyzatorow z przodu ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar neonunit
    BMW
    '95 740i
    A jak nadusisz rękami auto z przodu do dołu to jaka reakcja?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Ciezko wyczuc auto jest ciezkie i trudno zeby amortyzator poszedl w dol.Probowalismy z kolega ale sie tylko troche opuscil i nie zauwazylem zeby sie bujal czy co kolwiek.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    poszukaj gdzieś niedawno był podobny wątek o braku podstawki plastikowej od podnosnika - objawy pasują, i to że śniegiem też
    Zauważyłem brak - uzupełnie jak zniknie śnieg. Dzięki za sugestię, tym bardziej że wydawało mi się że miałem kiedyś wszystkie 4 a teraz ewidentnie przednich nie ma. Olśnisz mnie jeszcze Kolego gdzie na RealOEM znajdę te podstawki lub ile mogą kosztować w serwisie? Szukam i albo przeoczyłem albo nie mogę znaleźć. W ogólę chyba wymienię nadkole na nowe i pouzupełniam wszystkie osłony pod autem. Zawsze mi coś delikatnie szumiło, myślałem że tak po prostu ma być ale ostatnio trochę jeździłem M5 i tam dopiero była cisza, nie wierzę że w E38 wygłuszenie jest gorsze.

BMW
    '95 740i
    Inur, mam jedną podkładkę do opchnięcia bo kupiłem w aso o jedną za dużo. Podkładka nr 51718169883 z tego rysunku: http://realoem.com/bmw/showparts.do?...=51&fg=80&hl=9

Bartek, a jak dohamowujesz na światłach to przód auta Ci się kładzie?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    No troche napewno ale wydaje mi sie ze tak ma byc ,bo troche zawsze pojdzie

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Inur Zobacz posta
    Zauważyłem brak - uzupełnie jak zniknie śnieg. Dzięki za sugestię, tym bardziej że wydawało mi się że miałem kiedyś wszystkie 4 a teraz ewidentnie przednich nie ma. Olśnisz mnie jeszcze Kolego gdzie na RealOEM znajdę te podstawki lub ile mogą kosztować w serwisie? Szukam i albo przeoczyłem albo nie mogę znaleźć. W ogólę chyba wymienię nadkole na nowe i pouzupełniam wszystkie osłony pod autem. Zawsze mi coś delikatnie szumiło, myślałem że tak po prostu ma być ale ostatnio trochę jeździłem M5 i tam dopiero była cisza, nie wierzę że w E38 wygłuszenie jest gorsze.
    no właśnie w realoem nie widać ich albo wyglądają innaczej, mi w końcu w aso zamówili po opisie chociaż też nie byli pewni , więc było że najwyżej nie odbiore

koszt jakieś 35zł nowa

BMW
    '95 740i
    Mam jedną na zbyciu, zrobię Wam jutro fotkę jak chcecie. Zapłaciłem 44zł brutto w poznańskim ASO.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Patrzyłem teraz i troche jednak nurkuje przód jak mocno zahamuje .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Zastanaiam sie czy zuzyte amortyzatory moga powodowac skrecanie auta na rostej drodze takie sciaganie.jechalem i juz mawet rzy 160 samocbod lekko sciagnelo na lewy pas autostrady a pozniej z owrotem na prawy tak bylo na odcinku pol kilometra okolo.Kolega mi powiedzial ze auto moze skrecac przy zuzytych amorach od wiatru bo to tak jakby w jakims kole bylo mniej powietrza w kolach bo dociska mniej lub wiecej.co o tym myslicie ?nie chce 1,5 tys w bloto wyrzucac.pozdrawiam