Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 101

Wątek: Wszystko puka stuka ,niewiadomo gdzie szukac przyczyny.Zawieszenie , wygłuszenie auta

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Ja mam 5hp24 znalazlbys w tych ogloszeniach allegro taka ktora napewno by pasowala ? I zarzucil bys linkiem ,nie chce zamowic czegos co nie bedzie pasowac po prostu :-)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i M62
    Blog
    4
    Ja mam taką http://allegro.pl/bmw-7-e38-oslona-o...081455661.html
    Brakuje w niej tylko kilku śrub mocujących.
    Mój silnik to m62, skrzynia 5HP24, przed liftem.
    Widać, że sprzedawca jest zorientowany w temacie, także dla pewności podaj mu dane swojego samochodu, żeby nie wysłał czegoś innego.
    Ostatnio edytowane przez marekzegarek ; 17-03-2013 o 20:37

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Juz ogarnołem te psłony :-) A nikt nie ma pomysłu co jeszcze może pukać ???

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Sprawdziłeś drążek środkowy od kierowniczego?
    No jeszcze prawy "pivot" -- czyli ta krótka dźwignia podporowa może być winna...
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Siema hetercaft. Jo sprawdzalem.Prawy pivot co to jest ?
    Generlanie te stuki sluchac w calym samochodzie .Jakby przy kazdym kole byl jeden wachacz uszkodzony :-)
    P.S. Ogarnoles swoja skrzynie biegow ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar neonunit
    BMW
    '95 740i
    A może od jazdy na słabym zawiasie po prostu zaczęły się poluzowywać elementy wnętrza? Np. kaseta szyberdachu :P Nie wiem, mi jak waliło to miałem wrażenie że cała deska rozdzielcza drga na dziurach...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Koledzy pozwólcie że podepnę się pod temat. Od jakiegoś czasu mam bardzo denerwujący szum w samochodzie dobiegający - może pozornie - z przedniego lewego nadkola. Nie jest to charakterystyczny szum wiatru ale bardzo głęboki basowy szum, coś jak gdybyśmy uchylili tylne okno podczas jazdy z prędkością 100km/h. Nie jest specjalnie głośne ale ze względu na częstotliwość niemal zagłusza radio. Dodam że jak napada dużo śniegu to coś się zapycha bo odgłos znika. Już szukaliśmy z mechanikiem przyczyny, na razie nic. Przychodzi coś komuś do głowy? Nie ubyło mi osłon, brakuje jednej za nadkolem po stronie kierowcy ale tej nie mam już od dłuższego czasu. Nadkole jest dobrze przypięte. Podszybie nowe, trzyma się jak należy.

Dodam że to na pewno wiatr a nie łożysko bo jak kiedyś usiadłem na dupie TIRowi to zrobiło się cicho.

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez BartekMysza Zobacz posta
    Siema hetercaft. Jo sprawdzalem.Prawy pivot co to jest ?
    Generlanie te stuki sluchac w calym samochodzie .Jakby przy kazdym kole byl jeden wachacz uszkodzony :-)
    P.S. Ogarnoles swoja skrzynie biegow ?
    Prawy pivot to takie ramię, gdzie wsparty jest drążek środkowy. Coś jak ramię na przekładni kierowniczej.

Skrzynia czeka na kolejne narzędzia specjalne.
    Niestety, kontrahenci nie płacą, więc nie mam możliwości działać...
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Inur Zobacz posta
    Koledzy pozwólcie że podepnę się pod temat. Od jakiegoś czasu mam bardzo denerwujący szum w samochodzie dobiegający - może pozornie - z przedniego lewego nadkola. Nie jest to charakterystyczny szum wiatru ale bardzo głęboki basowy szum, coś jak gdybyśmy uchylili tylne okno podczas jazdy z prędkością 100km/h. Nie jest specjalnie głośne ale ze względu na częstotliwość niemal zagłusza radio. Dodam że jak napada dużo śniegu to coś się zapycha bo odgłos znika. Już szukaliśmy z mechanikiem przyczyny, na razie nic. Przychodzi coś komuś do głowy? Nie ubyło mi osłon, brakuje jednej za nadkolem po stronie kierowcy ale tej nie mam już od dłuższego czasu. Nadkole jest dobrze przypięte. Podszybie nowe, trzyma się jak należy.

Dodam że to na pewno wiatr a nie łożysko bo jak kiedyś usiadłem na dupie TIRowi to zrobiło się cicho.
    poszukaj gdzieś niedawno był podobny wątek o braku podstawki plastikowej od podnosnika - objawy pasują, i to że śniegiem też

Zaawansowany Użytkownik Awatar neonunit
    BMW
    '95 740i
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    poszukaj gdzieś niedawno był podobny wątek o braku podstawki plastikowej od podnosnika - objawy pasują, i to że śniegiem też
    To jest TEN wątek :D