Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 101

Wątek: Wszystko puka stuka ,niewiadomo gdzie szukac przyczyny.Zawieszenie , wygłuszenie auta

Zaawansowany Użytkownik Awatar neonunit
    BMW
    '95 740i
    Wymiana amorów to nigdy nie będzie wyrzucenie pieniędzy w błoto (o ile kupisz konkret). A w kołach w końcu to powietrze sprawdziłeś czy masz ok?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Mam OK.Moga byc pieniadze w bloto jesli te ktore mam sa w dobrym stanie.A ty co myslisz o tym co napisalem ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar neonunit
    BMW
    '95 740i
    Nie znam się, ale wydaje mi się, że mimo iż zużyte amory mogą mieć wpływ na prowadzenie auta to na ściąganie raczej nie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Na innym forum bmw ktos mowil ze przekladnia zuzyta tez moze dwac takie objawy .zastanawiam sie co lepiej wymienic czy komplet wachaczy z przodu mimo ze te sa niby idealne czy amortyzatory .Przód chyba to sa dwa wachacze na koło ?]

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez BartekMysza Zobacz posta
    Zastanaiam sie czy zuzyte amortyzatory moga powodowac skrecanie auta na rostej drodze takie sciaganie.jechalem i juz mawet rzy 160 samocbod lekko sciagnelo na lewy pas autostrady a pozniej z owrotem na prawy tak bylo na odcinku pol kilometra okolo.Kolega mi powiedzial ze auto moze skrecac przy zuzytych amorach od wiatru bo to tak jakby w jakims kole bylo mniej powietrza w kolach bo dociska mniej lub wiecej.co o tym myslicie ?nie chce 1,5 tys w bloto wyrzucac.pozdrawiam
    jak ściąga to geometrie najpierw zrób,
    a może wiało na autostradzie?
    a może luzy masz w układzie kierowniczym lub zawieszeniu?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Znalazłem wczoiraj z swoim kolega rozerwana tuleje wachacza dwuramiennego tego najwiekszego zz tylu w kształcie litery ,,H,, .Calego wachacza nigdzie nie moglem znalezc.Znaczy sie jest za 1500 :-) uzywany troche zbicie.Sana allegro niby tuleje ale oficjalnie zadna firma ich nie robi co o tym myslicie ? http://moto.allegro.pl/tuleja-tuleje...078687282.html http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...135680986.html http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...142220690.html . U mnie chodzi o ta tuleje z przodu (bliżej przodu).A i moze od tego samochodem nosi ?Zastanawim sie czy kupicte tuleje czy beda pasowac mimo ze nie robi ich zdna ,,normalna ,, marka czy lepiej pare uzywanych wachazcy i wybrac najlepsze.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i M62
    Blog
    4
    Do wahacza w kształcie litery H przeznaczone są tylko tuleje z ostatniego linka, który podałeś.
    Było o nich bardzo mało na forum. Podobno ktoś założył, ale nie do końca pasowały, nie wiadomo jak z wytrzymałością.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Witam Ponownie.Ja juz jestem po wymianie wwachaczy a dokładniej tuleji tylnego wachaczy dwuramiennego (tego w ksztalcie litery H ) i musze powiedziec nic sie nie zmienilo auto jak nosilo tak nosi.Taj opisywalem przed tem tak jest.Tuleje mnie kosztowaly 260 zł z allegro.Oferowane tuleje jedna z nich nie pasuje po jest o mm szersze i nie da sie jej wprasowac zamiast 51 mm jest 52 mm takze nie polecam tuleji z allegro do tego wachaczy jak i sprzedajacego ktory je oferuje :-) to tak na pszyszlosc.Jeszcze sie zastanawiam nad zrobieniem zbieznosci laserowej ale to chyba nic nie zmieni jesli auto nosi mimo ze jest wszystko sztywne to bedzie je nosic dalej .A wy co myslicie ? aha takie mialem male drgania to tez sa nadal, chyba zostgly tylko amortyzatory ze sprezynami z przodu.Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Wogóle ktoś czuł różnicy przed a po geometri ? Nie mówię o ściąganie samochodu w jakąś konkretna strone tylko ogólnie o prowadzeniu , albo o tym ,, myszkowaniu,, co opisałem ?

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    nie sądzę że po wymianie tego elementu poczujesz różnice co tulejami wahliwymi:( tulejami tylnego wózka :( i resztą wahaczy :(i jak ci dupa pływa szczególnie czuć na studzienkach kanalizacyjnych to na 90% stawiam właśnie na nie trudno je wymienić bez serwisowego sprzętu i inwestycja droga 200szt *4 plus ok 500zł u mechanika serwis za wymianę powiedziął mi 800zł czyli razem ok 1600zł+geometria i większość ludzi omija ten temat