Wymiana amorów to nigdy nie będzie wyrzucenie pieniędzy w błoto (o ile kupisz konkret). A w kołach w końcu to powietrze sprawdziłeś czy masz ok?
Wymiana amorów to nigdy nie będzie wyrzucenie pieniędzy w błoto (o ile kupisz konkret). A w kołach w końcu to powietrze sprawdziłeś czy masz ok?
Mam OK.Moga byc pieniadze w bloto jesli te ktore mam sa w dobrym stanie.A ty co myslisz o tym co napisalem ?
Nie znam się, ale wydaje mi się, że mimo iż zużyte amory mogą mieć wpływ na prowadzenie auta to na ściąganie raczej nie.
Na innym forum bmw ktos mowil ze przekladnia zuzyta tez moze dwac takie objawy .zastanawiam sie co lepiej wymienic czy komplet wachaczy z przodu mimo ze te sa niby idealne czy amortyzatory .Przód chyba to sa dwa wachacze na koło ?]
Znalazłem wczoiraj z swoim kolega rozerwana tuleje wachacza dwuramiennego tego najwiekszego zz tylu w kształcie litery ,,H,, .Calego wachacza nigdzie nie moglem znalezc.Znaczy sie jest za 1500 :-) uzywany troche zbicie.Sana allegro niby tuleje ale oficjalnie zadna firma ich nie robi co o tym myslicie ? http://moto.allegro.pl/tuleja-tuleje...078687282.html http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...135680986.html http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...142220690.html . U mnie chodzi o ta tuleje z przodu (bliżej przodu).A i moze od tego samochodem nosi ?Zastanawim sie czy kupicte tuleje czy beda pasowac mimo ze nie robi ich zdna ,,normalna ,, marka czy lepiej pare uzywanych wachazcy i wybrac najlepsze.
Do wahacza w kształcie litery H przeznaczone są tylko tuleje z ostatniego linka, który podałeś.
Było o nich bardzo mało na forum. Podobno ktoś założył, ale nie do końca pasowały, nie wiadomo jak z wytrzymałością.
Witam Ponownie.Ja juz jestem po wymianie wwachaczy a dokładniej tuleji tylnego wachaczy dwuramiennego (tego w ksztalcie litery H ) i musze powiedziec nic sie nie zmienilo auto jak nosilo tak nosi.Taj opisywalem przed tem tak jest.Tuleje mnie kosztowaly 260 zł z allegro.Oferowane tuleje jedna z nich nie pasuje po jest o mm szersze i nie da sie jej wprasowac zamiast 51 mm jest 52 mm takze nie polecam tuleji z allegro do tego wachaczy jak i sprzedajacego ktory je oferuje :-) to tak na pszyszlosc.Jeszcze sie zastanawiam nad zrobieniem zbieznosci laserowej ale to chyba nic nie zmieni jesli auto nosi mimo ze jest wszystko sztywne to bedzie je nosic dalej .A wy co myslicie ? aha takie mialem male drgania to tez sa nadal, chyba zostgly tylko amortyzatory ze sprezynami z przodu.Pozdrawiam
Wogóle ktoś czuł różnicy przed a po geometri ? Nie mówię o ściąganie samochodu w jakąś konkretna strone tylko ogólnie o prowadzeniu , albo o tym ,, myszkowaniu,, co opisałem ?
nie sądzę że po wymianie tego elementu poczujesz różnice co tulejami wahliwymi:( tulejami tylnego wózka :( i resztą wahaczy :(i jak ci dupa pływa szczególnie czuć na studzienkach kanalizacyjnych to na 90% stawiam właśnie na nie trudno je wymienić bez serwisowego sprzętu i inwestycja droga 200szt *4 plus ok 500zł u mechanika serwis za wymianę powiedziął mi 800zł czyli razem ok 1600zł+geometria i większość ludzi omija ten temat![]()