Ja mam 5hp24 znalazlbys w tych ogloszeniach allegro taka ktora napewno by pasowala ? I zarzucil bys linkiem ,nie chce zamowic czegos co nie bedzie pasowac po prostu :-)
Ja mam 5hp24 znalazlbys w tych ogloszeniach allegro taka ktora napewno by pasowala ? I zarzucil bys linkiem ,nie chce zamowic czegos co nie bedzie pasowac po prostu :-)
Ja mam taką http://allegro.pl/bmw-7-e38-oslona-o...081455661.html
Brakuje w niej tylko kilku śrub mocujących.
Mój silnik to m62, skrzynia 5HP24, przed liftem.
Widać, że sprzedawca jest zorientowany w temacie, także dla pewności podaj mu dane swojego samochodu, żeby nie wysłał czegoś innego.
Ostatnio edytowane przez marekzegarek ; 17-03-2013 o 20:37
Juz ogarnołem te psłony :-) A nikt nie ma pomysłu co jeszcze może pukać ???
Sprawdziłeś drążek środkowy od kierowniczego?
No jeszcze prawy "pivot" -- czyli ta krótka dźwignia podporowa może być winna...
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Siema hetercaft. Jo sprawdzalem.Prawy pivot co to jest ?
Generlanie te stuki sluchac w calym samochodzie .Jakby przy kazdym kole byl jeden wachacz uszkodzony :-)
P.S. Ogarnoles swoja skrzynie biegow ?
A może od jazdy na słabym zawiasie po prostu zaczęły się poluzowywać elementy wnętrza? Np. kaseta szyberdachu :P Nie wiem, mi jak waliło to miałem wrażenie że cała deska rozdzielcza drga na dziurach...
Koledzy pozwólcie że podepnę się pod temat. Od jakiegoś czasu mam bardzo denerwujący szum w samochodzie dobiegający - może pozornie - z przedniego lewego nadkola. Nie jest to charakterystyczny szum wiatru ale bardzo głęboki basowy szum, coś jak gdybyśmy uchylili tylne okno podczas jazdy z prędkością 100km/h. Nie jest specjalnie głośne ale ze względu na częstotliwość niemal zagłusza radio. Dodam że jak napada dużo śniegu to coś się zapycha bo odgłos znika. Już szukaliśmy z mechanikiem przyczyny, na razie nic. Przychodzi coś komuś do głowy? Nie ubyło mi osłon, brakuje jednej za nadkolem po stronie kierowcy ale tej nie mam już od dłuższego czasu. Nadkole jest dobrze przypięte. Podszybie nowe, trzyma się jak należy.
Dodam że to na pewno wiatr a nie łożysko bo jak kiedyś usiadłem na dupie TIRowi to zrobiło się cicho.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton