Bartek, mam już wymienione amory, wahacze, końcówki i tuleje na nowe ale zostawiam jeszcze na tydzień auto do poprawek lakierniczych i przeklejenia przedniej szyby. Dołożę też dwie podkładki pod lewarek bo nie mam i jak już wszystko będzie zrobione (do piątku mam nadzieję) to dam znać jak wrażenia.
Bo to sa zdjecia tej szczeliny od nadkola .tamtych nie wrzucalem bo sa moin zdaniem OK :-) Wroci moja to wrzuce bo ma w swoim tel. :-)
I moje poczynania to całe zawieszenie z przodu sprawdzone.Zdjęty każdy wachacz i spradzany ręcznie przez pare osób i nic ,nie ma sie do czego doczepic.Tył też patrzelismy ale bez demontowania.Wiec to nie jest żaden element zawieszenia z tego wychodzi.Nie mam osłony pod silnikiem tej pod miską olejowa i pod skrzynia.Prawe nadkole od strony kierowcy jest dziurawei lekko odstaje .Nie przylega do karoseri.Tak jak na obrazku.Pukanie sluchac w calym aucie i jest do denerwujące.Nic sie nie zmienilo.Neounit a co u Ciebie ? Caly czas nakur.... ?
Jescze bede zmianial poduszku pod silnikiem ( czuje leciutke drgania w obrtoach około 1300-1400 jak samochod jest na hamulcu ,zaden element zawieszenia nie pracuje wiec drgania moga byc tylko od silnika.Nie sa od wydech napewno.Poduszki nie widac aby byl zuzyte tuddziez rozerwane.Myslalem jeszcze nad kwestia ze tak naku... silnik bo sie obija ale malo prawdopodobne.Dzwiek to zupelnie inny.
Pozdrawiam
Mialem jescze filmik zamiescic ze sciezka audio ale jeden nagralem i nic nie bylo slychac sporoboje kamera albo lepszym telefonem.Czekam na wasze sugestie.
Tak jak napisałem, jeszcze czekam na auto - poprawki lakiernicze. Koło wtorku/środy odbiorę i od razu jadę w trasę Poznań - Łódź i z powrotem więc będę mógł napisać co się zmieniło. Szyby na razie jednak nie przeklejam bo trochę kaski mi brakuje.
http://allegro.pl/oslona-pod-silnik-...069213445.html tu jest napisane ze jest to oslona pod silnik i skrzynie a tutaj ze to sa dwie odrebne http://allegro.pl/oryginalna-oslona-...098120425.html wiec ta pierwsza pod skrzynie tez siega ?
Nie ma nikt zadnych sugesti ???
Kolego, zobacz całą pierwszą aukcję. Na zdjęciach poniżej masz dwie różne osłony. Ta pierwsza jest pod silnik, a ta druga pod skrzynię. Osłony są pewnie w tej samej cenie i po zakupie trzeba na pewno podać, którą osłonę się wybiera.
Nie są to oryginalne osłony i raczej ich nie polecam. Miałem kiedyś podobną pod silnik i nie pasowała za bardzo (zamiast jednej śruby musiałem dać tyrtytkę, bo otwór był o 3 cm przesunięty. Nie było też śrub mocujących, więc kolejny wydatek.
Kupiłem oryginalną używkę (ze śrubami) i pięknie podpasowała.
W tym pierwszym linku jak jest oslona skrzyni to tego srodka jakby brakuje ,ze sa same widełki jakby a w tej drugiej aukcji to jest pelne całe.Mowimy o samej oslonie skrzyni.
Jeżeli chodzi o środkową część tej osłony to są dwa rodzaje: mała i duża. Numer małej to 51 71 8 171 972 (wg bmwfans pasuje do skrzyni 5HP24) , a dużej 51 71 8 166 632 (nie wiem do czego pasuje).
Osłona skrzyni z pierwszego linku nie posiada żadnej z tych osłon, a z drugiego - dużą.
Na tej stronie jest trochę informacji: http://forums.bimmerforums.com/forum...ey-on-your-toy