Żebyś mnie przypalał węglami, to Ci nie powiem, bo nie mam pojęcia. Samej zmieniarce się nie przyglądałem. Jeśli zmieniarka jest razem z panelem, to poznasz właśnie po łączeniu paneli. W poliftowym są ukośne, a w przedliftowym pionowe. Poniżej fotka polifta i zaznaczone te łączenia.
![]()
to będzie zmieniarka poliftowa??? http://allegro.pl/bmw-e65-e66-zmieni...508209623.html
Widok 3D "perspektywa" jest w czytniku DVD i po wgraniu nowszego softu.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
To łączenie chyba jakby ukośne, czyli wg tego co mówi jaro_alfa jest poliftowa. Ale perspektywa zdjęcia nie jest najlepsza i ciężko stwierdzić na 100%.
Co do poliftowego ASK to po zakodowaniu nie wiem jak jest, ale tak normalnie to nie czyta. Tylko w zmieniarce.
A tak poza wszystkim, to wkurzające to jest, że w aucie tej klasy trzeba tak walczyć o mp3 (ekran, zmieniarka) a teraz w Seacie Ibiza 1,4 MPI 75KM albo innym Fiacie Bravo jest to standardem :(
Kolega Artur z BKP zakodował mi niby odtwarzanie MP3 w ASK i potem kazał zrestartować, choć nie wiem, jak to zrobić. Ale może się źle zrozumieliśmy.
No to fakt, od początku posiadania dziwię się różnym rozwiązaniom BMW i pojąć ich polityki nie mogę...
Ostatnio edytowane przez jaro_alfa ; 30-08-2013 o 09:47
będę szukał taniej tylko podałem przykład
od 2001-2005 to raczej nie montowali mp3 w innych autach, ale każdy polift od 2005 chyba już ma mp3 w zmieniarce ???Ma albo wystarczy odkodować
P.S Euro- tuned to pewnie masz???
Zastanawia mnie jedno czy da rade aby nie wyświetlała mi sie funkcja AUX którą moje auta nie posiada??? pewnie trzeba zczytać sterownik i zaznaczyć opcje nicht_aktiv
Ostatnio edytowane przez dealer25 ; 30-08-2013 o 10:13
Tak, mam. Cały czas myślałem, że po długim boju NCS'em sobie odblokowałem możliwość odtwarzania mp3 (to już było prawie 2 lata temu) ale teraz z tego co widzę to każdy polift ma od razu mp3 i wygląda na to, że chyba złe płyty wkładałem :D Tak czy siak, w polifcie da się odtwarzać mp3.
Nawigacja 3D byla juz w e65 na przedliftowym monitorze po mikrolifcie elekroniki z czytnikiem NAVI DVD NAV02.
W wersji NAV03 doszly chmurki, wyszukiwanie celu wedlug kodu pocztowego itd.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!