Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: ktoś szuka nowych 20 dora cena

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    gdybyś chciał kupic taki opony w moim zakladzie, podał bym ci cene 1100 jak w detalu, pobrał zaliczke i kupił te z allegro (bo wiem ze są nowe) i tobie opierdzielił a ty miał bys pewnosc ze tamto to szajs a twoje są lux muszka nie siada, (bo dałem prawie 2 razy tyle) Opona to nie bułka ze musi być swieża, 2 czy 3 letnia guma jest tak samo sprawna

a tak z ciekowości bartolo to gdzie kupujesz opony?
    Ale to TY byś za nie ręczył i udzielił na nie gwarancji i gdybyś miał warsztat gdzie przyjadę, kupię opony jako nowe, założycie i wywazycie w cenie i będzie blisko to bym przyjechał i kupił i rzeczywiście nie interesowało by mnie czy Ty je nabyłeś z allegro. Ale czy to ma aż takie znaczenie ? Ograniczam w ten sposób ryzyko do minimum :)
    Może i nie bułka, ale na każdym samochodzie chociażby bieżnik sie inaczej zużywa.
    Wszystko od czego zależy moje bezpieczeństwo kupuję lokalnie u sprzedawcy, tak żebym miał blisko i szybko z załatwieniem kwestii gwarancyjnych. Tym bardziej że ostatnio prawie wszystko jest chińskie :)

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    nie, gwarancji udziela producent a nie ja! Ja moge tylko takie opony przyjąć, odesłać i tyle ale gwarancji na opony nie udzialam bo ja ich nie produkuje,

Ale tak policz, tu na allegro 100% nowa opona tansza o 500zl na sztuce, kupujesz 4 szt przeplacasz 2tys zl, nawet jak ci jedna opona okaże sie wadliwa, dokupujesz nawet w normalnej cenie a i tak masz 8 stowek taniej

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Ale dajesz gwarancję na sprzedawany towar, kupującego nie interesuje gdzie to potem wysyłasz gdy przyjmujesz reklamację.
    "nawet jeśli opona okaże się wadliwa", jak przeżyjesz to kupisz sobie nawet trzy sztuki :D ja dziękuję :)

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21

Odp: ktoś szuka nowych 20 dora cena

W takim przypadku towar odsyłany jest do producenta i czekasz 14dni na odp.Jeśli Ci nie uznają to piszesz odwołanie.Sprzedający ma to gdzieś:-) .Jestem sprzedawcą części samochodowych.Myślisz że ktoś się przejmuje jak przychodzi ktoś z reklamacją np. piasty koła?Wołam kolegę od reklamacji a on spisuje wszystko to co jest wymagane i tyle.Dziękuję- dowidzenia w ciągu 14dni damy odp i jest wysyłane do centrali.Najlepsi piszą po 3-4 odwołania a firma jako sprzedający jest tylko skrzynką kontaktową:-)

wysłane z Note2/tapatalk

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Cytat Zamieszczone przez e32maciek Zobacz posta
    W takim przypadku towar odsyłany jest do producenta i czekasz 14dni na odp.Jeśli Ci nie uznają to piszesz odwołanie.Sprzedający ma to gdzieś:-) .Jestem sprzedawcą części samochodowych.Myślisz że ktoś się przejmuje jak przychodzi ktoś z reklamacją np. piasty koła?Wołam kolegę od reklamacji a on spisuje wszystko to co jest wymagane i tyle.Dziękuję- dowidzenia w ciągu 14dni damy odp i jest wysyłane do centrali.Najlepsi piszą po 3-4 odwołania a firma jako sprzedający jest tylko skrzynką kontaktową:-)

wysłane z Note2/tapatalk
    Doskonale wiem jak to działa bo sam też nie podbijam karty w fabryce azbestu, i własnie dla tego wolę kupić u lokalnego sprawdzonego sprzedawcy. Cóż wychodzę z założenia że na oponach (i jak już pisałem całej reszcie, od której zależy moje i mojej rodziny bezpieczeństwo) się nie oszczędza.
    Bardzo dużo kupuję przez allegro i przez internet, często się zdarzają problemy a to się potem przeciąga w czasie - to wkurzające :)

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez e32maciek Zobacz posta
    W takim przypadku towar odsyłany jest do producenta i czekasz 14dni na odp.Jeśli Ci nie uznają to piszesz odwołanie.Sprzedający ma to gdzieś .Jestem sprzedawcą części samochodowych.Myślisz że ktoś się przejmuje jak przychodzi ktoś z reklamacją np. piasty koła?Wołam kolegę od reklamacji a on spisuje wszystko to co jest wymagane i tyle.Dziękuję- dowidzenia w ciągu 14dni damy odp i jest wysyłane do centrali.Najlepsi piszą po 3-4 odwołania a firma jako sprzedający jest tylko skrzynką kontaktową
    Z tego co sie oriemtuje to Sprzedający a nie Producent odpowiada za dany towar.
    Tzn: ja oddaje tobie jako Gwarantowi wadliwy towar i Sprzedawac ma 14dni na załatwienie/lub nie. Czy producent zdąży czy nie / czy uzna czy nie mnie to nie interesuje.
    Odwołanie od decyzji pisze do Sprzedawacy nie Producenta. Jeżeli Sprzedawac nie da odpowiedzi w ciągu 14 dni (bo np producent nie zdążył ) to Reklamacja/gwarancja jest rozpatrywana jako pozytywna.

Ale może sie mylę.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Nie mylisz się, to sprzedawca jest ostatnim ogniwem i to on odpowiada bezpośrednio przed kupującym. Oczywiste jest że producent rozpatruje reklamacje ale kupującego to mało obchodzi akurat.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sprzedawca ma 14dni na ustosunkowanie się do żądania klienta. Tak pisze prawo, w obronie swoich praw nie bede tłumaczył co to znaczy, ale ci powiem ze możesz czekac i 6 miesiecy na swoją "reklamowaną" opone a ja nie mam obowiazku ci niec oddawac.......

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    Sprzedawca ma 14dni na ustosunkowanie się do żądania klienta. Tak pisze prawo, w obronie swoich praw nie bede tłumaczył co to znaczy, ale ci powiem ze możesz czekac i 6 miesiecy na swoją "reklamowaną" opone a ja nie mam obowiazku ci niec oddawac.......
    Są inne drogi(legalne) aby jednak nie czekać .
    krzywy191- nie wiem jak długo prowadzisz Swój biznes... wiesz że są takie drogi :D
    Przyniesienie przedmiotu (opony) na gwarancji nie jest najlepszą opcją....można uderzyć w inny papierek. :D
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."