Zawieszenie tylne w e32 i e34 są praktycznie jednakowe a same tuleje tylnej belki identyczne!
I raczej zawias jest pancerny w porównaniu do nowszych modeli, w szczególności do e39 kombi.
Zawieszenie tylne w e32 i e34 są praktycznie jednakowe a same tuleje tylnej belki identyczne!
I raczej zawias jest pancerny w porównaniu do nowszych modeli, w szczególności do e39 kombi.
Ostatnio edytowane przez laki7 ; 03-03-2013 o 21:08
e34 mam 7 lat dwa razy zmieniałem tuleje tylnej belki, trzeci raz założyłem już poliuretanowe, więc albo ja mam jakieś inne zawieszenie albo wy jeździcie bardzo ostrożnie, nie powiem bo e34 nigdy lekko u mnie nie miała ale napewno nie latałem bokiem na każdym rondzie/zakręcie, nie oszukujmy się bmw nie przoduje w trwałości zawieszeń
To chyba faktycznie nie oszczędzasz auta, ja w TDSie Touring w firmie nie wymieniałem nigdy 600 tyś, dopiero je wyrwał mój kolega jak napisałem wyżej.
W e32 wymieniłem parę lat temu, bo padła gruszka nivo i wyrwało tą tuleję od tej strony, bo nie było amortyzacji żadnej z tyłu. Z drugiej strony była jak nowa, przebieg 300kkm, od nowości w Polsce. To o trwałości zawieszenia dodam jeszcze, że wahacze z przodu we32 mam od nowości, tylko górne tuleje gónych wahaczy wymieniałem raz kilka lat temu. Całkowity brak luzu na sworzniach. Silnik M70, także lekko przód nie ma.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 04-03-2013 o 08:44
pozdrawiam Bartek