Kodowanie nowego kluczyka / wykodowanie zgubionego

Wątek: Kodowanie nowego kluczyka / wykodowanie zgubionego

1. Awatar Marios

Marios powiedział/a:

Kodowanie nowego kluczyka / wykodowanie zgubionego

Czy wykonywał ktoś z was następujący zabieg: kodowanie nowego pilota (kluczyka) i wykodowanie jednego (zgubionego) z dwóch starych oryginalnych? Jest jakaś dokładna instrukcja jak to wykonać, żeby mieć pewność, że zgubiony kluczyk został usunięty z pamięcie IMMO i nie odpali auta? Obecnie kabelek i INPE wykorzystuje jedynie do odczytywania i kasowania błędów. W grupie aut VAG z którymi miałem styczność przez ostatnie kilka lat wszystko było o wiele prostrze, w kodowaniu BMW poruszam się jeszcze jak dziecko we mgle.

Chcę dodatkowo zablokować możliwość otwierania auta z grota (mechanicznie), czy zamontowanie do drzwi kierowcy klamki identycznej jak tylna lewa jest możliwe? czy będzie pasować? w ostateczności chcę rozłączyć / uszkodzić mechanizm w tej klamce tak aby nie było reakcji na przekręcenie zamka.

Auto o którym mowa to 730d po lifcie z 2005 roku.

2. Awatar seban123

seban123 powiedział/a:
    Da się zdezaktywować nieposiadane klucze. Istą lub disem powinno się dać to zrobić.
    Da się zakodować nowe ale to już inna bajka. Nie da się tego zrobić inpą. Są do tego specjalne urządzenia.

A co do zamka to kup klamkę od anglika. Nie ma wkładki. Lub zdemontuj element z wkładki który odpowiada za przekręcanie zamka.
    Jak już zaczynasz się bawić w zabezpieczenie auta to odetnij linię komunikacyjną z gniazda diagnostycznego. Jak robić to już wszytko.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

3. Awatar szatann

szatann powiedział/a:
    Musisz pamiętać ze decydując sie na wymontowanie jedynego zamka do kabiny samochodu możesz w przyszłości mieć problem z otworzeniem auta w momencie braku prądu. (przy dużej liczbie elektroniki jak w e65 nigdy nie wiadomo czy jakiś moduł przy awarii nie rozładuje aku).

4. lukasz7 powiedział/a:
    Prościej ubezpiecz auto ,AC załatwi sprawę po co kombinować.Auto za 70tys bez zamka he.

5. Awatar Marios

Marios powiedział/a:
    Poprzednie auta miałem zabezpieczone w ten sposób, że nie posiadały zamków. Całkowicie eliminuję to nawet próby dostania się do auta przez przekręcenie zamka "surówką" z łamakiem. Raz miałem sytuację, że AKU się rozładował. W razie awarii zasilania mam wyprowadzony (ukryty i zaizolowany) "+" z aku. Ubezpieczenie AC swoją droga ale auto bez zamków zniechęca potencjalnego złodzieją i szuka innej sztuki z zamkiem gdzie wejście będzie prostrze.

6. Awatar szatann

szatann powiedział/a:
    ŁoŁ :dirol:

7. Awatar jaro_alfa

jaro_alfa powiedział/a:
    Kurdę, nie wpadłbym na to, żeby likwidować zamek. Jakiś sposób to jest, ale jak bandit zdesperowany, to wybije szybę i już. Dobre ...

8. Awatar seban123

seban123 powiedział/a:
    Zrób prosty test.
    Zamknij się w aucie pilotem. Spróbuj otworzyć auto od środka. Powodzenia życzę.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein