Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 87

Wątek: przerobka na wersje po lifcie

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Bo zaczynają przerabiać polifty na przedlifty ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    Dlaczego już niektóre elementy przedliftowe są droższe niż te poliftowe???:)
    Jest słaby popyt na części do polifta bo stosunkowo mniej tego jeździ. To tak jak niektóre części do e60 są tańsze od odpowiedników w e39

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Ja tego tez za druciarstwo nie uważam bo dla upartego taka przeróbka to żadne wyzwanie, chciał/ma. Dla mnie np. nie ma to pokrycia w tych pieniądzach i tyle ;).
    Dokładnie tak jak piszesz. Ta przeróbka to zwykłe przełożenie części. Druciarstwo kojarzy mi się ze spawaniem i innymi historiami;)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez lysy106 Zobacz posta
    Zgadzam się każdy ma swoje zdanie i gust. Nazywając przeróbkę mojego auta druciarstwem nie szanujesz mnie ani pracy którą sam włożyłem w ten projekt.

Masz się za fana marki a nie pozwalasz prawdziwym fanom realizować swoich pasji.

Nie stac mnie było na polifta bo róznica była duża w cenie. Zbierałem części aż wkońcu przyszedł czas na realizację projektu.

Nie porównuj tego do robienia M-ki z 3-er 1,6 16V bo to świadczy o twoim braku wiedzy ile to kosztowało mnie pracy.

Ja nie patrzyłem na pieniądze tylko na fakt, że auto sam rozebrałem, sam pomalowałem i sam złożyłem.

Pomagali mi również znajomi ale też z pomocą przyszli koledzy z tego forum.

Zresztą nie będę Cię przekonywał bo przecież masz prawo mieć swoje zdanie.
    Ależ ja Ci na wszystko pozwalam - jak o mnie idzie możesz przerobić swoje auto i na statek kosmiczny - Twoja wola

Ale moje zdanie jest jakie jest i nie zmienię go, bo dla mnie to nieporozumienie,
    bez powodu przerabiać dobre auto na niby nowsze i władować w to kupę czasu kasy i zdrowia co zresztą sam potwierdziłeś powyżej
    Ale oczywiście jeśli masz chęć i zdrowie i środki to śmiało rób i ciesz się tym

mam nadzieje że to że mamy inne zdania w tej kwestii nie spowoduje między nami żadnych innych zatargów :)
    i przy jakiejś okazji napijemy się zimnego złocistego płynu i poopowiadamy sobie o tych poliftach i przedliftach bez ciśnień :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Lysy bardzo fajnie że przerobiłeś swój samochód na taki jaki Ci się podoba (zresztą dla mnie polift jest 1000 razy ładniejszy niż przedlift). Ktoś kto mówi o druciarstwie w twoim przypadku chyba nie wie do końca co gada. Ale zawsze się znajdzie ktoś kto musi krytykować. Ciesz się samochodem.
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Oj panowie panowie

Ja jakoś nawet jak by mi ktoś tysiąc zdjęć pokazał to wybaczcie ale takie przeróbki mam w nosie
    A dlaczego?
    Ano dlatego że jak kogoś stać kupuje ori polifta a nie kombinuje z przeróbkami jak WY, dla mnie to druciarstwo po prostu mówiąc najszczerzej jak się da, takie robienie ///M z trójki

Tak jak Jakub pisze - i tak wam tych pieniędzy nikt nie da bo auto z roku przedliftowego wiec o czym tu gadać?

Dla mnie to jest ingerencja w auto i to poważna i nie ważne czy masz na to zdjęcia czy nie ale nie jest to ori i tyle i jak bym takiego auta nie kupił

pomijam aspekt wizualny i estetyczny bo mnie się przedlift dużo bardziej podoba - ale to mój gust i każdy ma inny

Ale kazdy ma inne podejście i tyle
    Me gusta. Uwazam identycznie.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Jestem zdecydowanie za przerabianiem na polifta. Auto całkiem inaczej wygląda. Do tego taka przeróbka to sama radość dla fana marki jeśli robi ją samodzielnie.

ADASIO mieszasz się w zeznaniach z tym podejściem do wszelkich zmian jako druciarstwo.
    Pamiętaj, że chcesz w swoim E65 wiercić dziury pod chińską kamerę cofania... :)

Nawet gdy polift kosztuje te 10 tysi to warto sobie wizualnie odświeżyć samochód niż szukać wizualnego polifta na tak ciężkim rynku.

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6

Jeśli komuś się faktycznie "AŻ" tak bardzo podoba to dlaczego miałby sobie tego nie zrobić. Mnie, jeśli już to bardziej podoba się tył i jeśli kiedyś za 2 tyś dostanę igłę w kolorze i cały komplet to też sobie przerobię i nikomu nic do tego :) Znając siebie raczej to nie nastąpi...szybciej zmienię auto.

PS
    Jeśli kamerę to z przodu lub przód i tył.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ohara5
    BMW
    F01
    No i lifcik zrobiony udało mi się dostać wszystko w tym samym kolorze bez malowania:)

Początkujący Użytkownik Awatar MasterXX123
    BMW
    745i
    Gratulacje.
    Mozna zapytac o zdjecia i dodatkowe informacje?