Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: ABS/ASC PALĄCE KONTROLKI

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Cytat Zamieszczone przez casi123
    Wisior- jak tam komputer???co wyszło? no i zdradz tajemnice w jakim warsztacie byłes?
    Witam właśnie wczoraj odebrałem auto od mechanika i okazało sie że to nie czyjnik jak pokazywał komp a agregat wlaściwie takie czarne pudełko które jest przykręcone do agregatu i podpina się tam wiązkę kabli chłopaki mi to naprawili koszt i tu UWAGA całe 200PLN . Warsztat w którym to robiłem i myślę że mogę go polecić to "Adam Service" w Gdańsku Osowej (specjalizacja głównie BMW ) .Pozdrawiam .

czyli tak jak mowilem :)

Tanio Ci to zrobili ;)
    Jak na górze tak na Dole , Jak w środku tak na zewnątrz..

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750i 99r.
    Witam
    Mam podobny problem tylko u mnie swieci ABS AIRBAG I DSC , licznik nie działa natomiast
    obrotomierz,wskaźnik paliwa i temp działa
    Zauważyłem że jeśli zapali sie kontrolka na pomarańczowo kontrolka klocków (O) w srodku jest jeszcze wykrzyknik to wtedy działa licznik i ekonomizer ale kontrolki ABSu i AIRbagu i DSC sie ciagle świecą Zauważyłem ze przy niskich temp włącza sie kontrolka kloców hamulcowych, robi to takie wrażenie jakby gdzies w układzie elektryznym był "zimny lut " czy cos w tym stylu> bylem u elektryka ale powiedział mi ze nie moze połączyc sie z komp samochoowym.Łączył sie przez gniazdo w komorze silnika a czy jest jeszcze inne gniazdo serwisowe

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Mnie Twój komp zaprosił do działu PRZESTAW SIĘ ------------------>

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Cytat Zamieszczone przez doogg
    Witam
    Mam podobny problem tylko u mnie swieci ABS AIRBAG I DSC , licznik nie działa natomiast
    obrotomierz,wskaźnik paliwa i temp działa
    Zauważyłem że jeśli zapali sie kontrolka na pomarańczowo kontrolka klocków (O) w srodku jest jeszcze wykrzyknik to wtedy działa licznik i ekonomizer ale kontrolki ABSu i AIRbagu i DSC sie ciagle świecą Zauważyłem ze przy niskich temp włącza sie kontrolka kloców hamulcowych, robi to takie wrażenie jakby gdzies w układzie elektryznym był "zimny lut " czy cos w tym stylu> bylem u elektryka ale powiedział mi ze nie moze połączyc sie z komp samochoowym.Łączył sie przez gniazdo w komorze silnika a czy jest jeszcze inne gniazdo serwisowe

Witam gniazdo serwisowe jest tylko jedno w komorze silnika , a to że on sie nie mógł połączyć z kompem w twoim aucie to wina jego sprzętu pewnie używał zwykłego laptopa z programem spróbuj podłączyć go pod modika , u mnie było tak samo z laptopem podlączyli pod modika (komp taki jak w serwisie ) i było ok .

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Cytat Zamieszczone przez Anatol
    Witam nie bardzo rozumiem ????

Cytat Zamieszczone przez wisior
    Cytat Zamieszczone przez Anatol
    Witam nie bardzo rozumiem ????
    To dotyczyło kolegi doogg.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Początkujący Użytkownik
    Witam
    podlacze sie pod temacik...
    u mnie po ostatnich malych deszczykach uzywalem ASC....i po 1 dniu jak juz rano odpalalem auto pokazala sie zolta kontrolka ASC i nie moge wyl jej przyciskiem....wogole nie reaguje????
    co myslicie?
    p.s
    wszystko inne dziala, sprawdzilem bezpieczniki w schowku jest oki.
    pozdro
    Tomek
    niech M bedzie z Wami Koledzy

Uprawnienia umieszczania postów