Dziwne to wnętrze z tym szarym plastikiem zamiast drewna - inwencja twórcza właściciela? No i navi zamiast popielniczki - masakra.
A nikt nie zauważył ciekawych nr rejestracyjnych? ;]
Dziwne to wnętrze z tym szarym plastikiem zamiast drewna - inwencja twórcza właściciela? No i navi zamiast popielniczki - masakra.
A nikt nie zauważył ciekawych nr rejestracyjnych? ;]
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
W niemczech chyba jest tak ze mozna sobie wybrac znaki na tablicach jesli jakies ustawienie jest wolne
srodek faktycznie okropny przez te listwy i navi ale są to modyfikacje łatwo odwracalne, ale no i do tego blenda z tyłu jest, chociaż przy tym kolorze bardzo zlewa sie z autem
To są tzw. tablice na życzenie (Wunschkennzeichen), dopłata za ich wyrobienie to coś około 10ojro.
Sprzedawca w ogłoszeniu nie kryje też mankamentów auta i tego co wymaga uwagi
Rdza w znanych miejscach na kantach drzwi i pod wlewem paliwa (maska i klapa bagażnika są bez rdzy i są zakonserwowane). Rozszczelniony wąż od serwo, ale sprzedający dodaje nówkę sztukę, kupiona w aso za 175 ciężko zarobionych ojro, małe wgniotki i rysy (w końcu pierwsza rejestracja była w 92). Skrzynia czasem przechodzi w stan awaryjny, ale po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu, błąd znika. Dzieje się tak tylko czasami. Skrzynia przeciąga (durchziehen dosłownie znaczy przeciągać) i zmienia biegi czysto.Zamieszczone przez mobile.de
Także 1800ojro = 7200 (przy kursie 4pln/eur) + cały ten biurokratyczny bajzel = 10000pln lekką reką.
Do tego koszty podróży i już mamy e32 z 92 roku bez kół ze zdjęć z kulejącą skrzynią.