W³a¶nie zmieni³em gazownika. Poprawia to co poprzedni za poprzedniego w³a¶ciciela spartaczy³. Obecny http://www.pitec.pl/ niestety nie znalaz³em opinii. Wiem tylko ¿e znajomy robi³ tam 750 i by³ zadowolony.
Powiem ¿eby sprawdzili szczelno¶æ, ale z tego co Kolega wy¿ej pisze, to faktycznie jest normalne.
Kolektor jest nawiercony zgodnie ze sztuk±, bardzo blisko g³owicy i na równej wysoko¶ci (na zdjêciu jeszcze stary, gdzie otwory by³y niemal losowo wywiercone).
Wtryski jak na zdjêciu. Na dniach wlatuj± Hany pojedyncze, te maj± nakulane przesz³o 100tys i gazownik stwierdzi³ ¿e to one s± problemem w mojej instalacji. Ju¿ pomijaj±c to jak auto jedzie na gazie, zauwa¿yli¶my ¿e rozje¿d¿aj± siê czasy wtrysku miêdzy lewym a prawym rzêdem. Powiedziano mi ¿ebym przed wizyt± wymieni³ sondy na sprawne i przejecha³ na benzynie trochê kilometrów. Zauwa¿y³em kiedy¶ ¿e silnik na benzynie pracuje du¿o lepiej dopiero po ok. 200km.
Auto oleju pali bardzo ma³o, miêdzy wymianami co 10tys dolewam mo¿e litr? Nic siê nie kopci za nim a czê¶æ tego ubywaj±cego oleju leci z uszczelnienia pod dwumasem. Na pewno ch³odniczy siê te¿ nie miesza, by³y robione g³owice, uszczelki a p³ynu nie ubywa. Wiêc raczej nic siê dziwnego nie wydobywa z wydechu.
Bêdê dawa³ znaæ co i jak. Ten osad na sondach faktycznie móg³ byæ spowodowany gazem, dzia³a³ on bardzo bardzo ¼le a ja wci±¿ odk³ada³em wizytê. Tak czy owak bêdê je wykrêca³ za miesi±c ¿eby sprawdziæ. Te które wyci±gn±³em chyba s± do wyrzucenia, okopcenie widaæ te¿ wewn±trz wiêc pewnie sam czujnik ju¿ nie bedzie dzia³a³ jak nale¿y.
Za monta¿ Hana pojedynczych gazownik krzyczy 1300z³ z podpiêciem sond i strojeniem. Du¿o/ma³o ?

Odpowiedz z cytatem