Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Lambda i gaz, powtarzające się błędy sond po wymianie na nowe

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    skoro tak syczy aż to może ci coś schrzanili z dolotem dodatkowo - posprawdzaj to lewe powietrze w takim razie psikajac wszędzie po silniku i dolocie i obserwując STFT czy się zmienia i w która stronę
    może jakiś wezyk od gazu się odpial też
    nie masz "twardego hamulca" - wspomaganie hamulca działa ok?
    u mnie sondy podpiete są do lpg landi omegas i jest ok
    Hamulec jest ok, co do nieszczelności i syczenia przy gaszeniu to gazownik stwierdził ze to może być sprawa plastikowego kolektora dolotowego, akurat jak zwróciłem mu na to uwagę to powiedział że to nic dziwnego. Plakiem jeszcze nie sprawdzałem bo na razie auto stoi u mechanika.

Odnośnie gazu - okazuje się, że sondy nie są podpięte do sterownika. Gazownik to autoryzowany dystrybutor Stag'a, stwierdził że nie ma takiej opcji żeby w sekwencji nie było sygnału z sond. Więc kłóci się to trochę z tym co ktoś wyżej napisał, że Stag nie korzysta z sygnału.

Z tego co piszecie wynika, że sondy są podpięte albo do gazu albo do DME? Czy można sygnał podpiąć i tu i tu?

Po wykręceniu sond oczom moim ukazał się taki widok:
    http://7er.pl/showthread.php/29269-O...e-zdj%C4%99cie

Założone stare sondy, wszystko na razie ok...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez Inur Zobacz posta
    Hamulec jest ok, co do nieszczelności i syczenia przy gaszeniu to gazownik stwierdził ze to może być sprawa plastikowego kolektora dolotowego, akurat jak zwróciłem mu na to uwagę to powiedział że to nic dziwnego. Plakiem jeszcze nie sprawdzałem bo na razie auto stoi u mechanika.

Odnośnie gazu - okazuje się, że sondy nie są podpięte do sterownika. Gazownik to autoryzowany dystrybutor Stag'a, stwierdził że nie ma takiej opcji żeby w sekwencji nie było sygnału z sond. Więc kłóci się to trochę z tym co ktoś wyżej napisał, że Stag nie korzysta z sygnału.

Z tego co piszecie wynika, że sondy są podpięte albo do gazu albo do DME? Czy można sygnał podpiąć i tu i tu?

Po wykręceniu sond oczom moim ukazał się taki widok:
    http://7er.pl/showthread.php/29269-O...e-zdj%C4%99cie

Założone stare sondy, wszystko na razie ok...
    dziwne to stwierdzenie gazownika odnośnie kolektora

jak auto stoi u gazownika to nie ma lepszej okazji żeby sprawdzić dolot psikajac, każdy gazownik powinien mieć miernik obd co korekty pokaże, tylko niech to przy tobie zrobi

ja w instalacji landi renzo omegas mam sondy podłączone i tu i tu

jak gaz był źle wyregulowany to ci walił i po sondach bo zła mieszanka byla... jak długo to mógł je i uszkodzić

...imo zmien gazownika na jakiegoś polecanego na forach gazowych, jak z warszawy to polecam zakład na ul. słomianej

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 lift
    Witam:Moje pytanie odnośnie instalacji gazowej jakie masz założone wtryskiwacze? Czy kolektor jest nawiercony zaraz przy wtryskach benzynowych, czy wyżej ? Co do syczenia to u mnie też je słychać po zgaszeniu i jest to normalne. Przy instalacji Stag 300 nie jest wymagane podpięcie sąd lambda ,normalny gazownik skorzysta z testera obd i doreguluje skład mieszanki do ( Długiej i krótkiej ) koekty. Ja myśle że masz założonego Staga na listwach wtryskowych Valteka a to może być a raczej napewno jest powodem Twoich problemów.Co do sądy ze zdjęcia to od gazu przy ubogiej mieszance miałbyś sonde z białawym nalotem a przy bogatej okopconą a twoja wygląda jakby auto podbierało olej. Ja do v8 zakładam też Stagi ale z listwami Kehin lub zamiennik Hana , można też dać wtryski firmy Brc. Moje szczęśie Bmw7 4.4l pali miasto 13-15 trasa od 9-10 do150 powyżej czyli 200i więcej ok 16.
    Ostatnio edytowane przez matiqq ; 07-03-2013 o 18:49