Co może być przyczyną tego że kierownica wraca bardzo ospale i czasami nie chce wogóle wrócić do jazdy na wprost???/ przekładnia kierownicza nie była jeszcze przez nikogo ruszana. W aucie mam servotronic. Denerwuje mnie to strasznie.
Co może być przyczyną tego że kierownica wraca bardzo ospale i czasami nie chce wogóle wrócić do jazdy na wprost???/ przekładnia kierownicza nie była jeszcze przez nikogo ruszana. W aucie mam servotronic. Denerwuje mnie to strasznie.
Jeśli kierownica chodzi lekko, a nie wraca, sugerowałbym sprawdzenie geometrii. Pochylenie kół i zbieżność.
Najlepiej jedź na stację z komputerowym sprzętem. Przerabiałem innych "lepiarzy" i szkoda czasu i kasy.
kiera chodzi lekko nawet bardzo. geometria calego auta została zrobiona na nowiutenskim sprzecie i dalej jest to samo
łóżyska lekko sie kreca bo zmienialem cale kolumny mcphersona
Mialem podobnie tylko w Land Roverze.Powodem takiego zachowania byl stary plyn od wspomagania,po wymianie uklad kierowniczy nie do poznania:)
ja bym raczej stawiał na zwrotnice bo to jej pochylenie powoduje powrót kkol do jazdy na wprost
płyn jest też nowy gdyż strzelił mi wąż i cały się wylał - wieć nowy ma jakieś 2 miesiące
ale co ze zwrtonicą może być nie tak. nie widać aby była ugięta, geometrie auto przeszlo wzorowo