Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Zmiana przodu na polifta

Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    Mozesz zrobic fotki kostek i kabli w obydwu lampach oraz zdjecia okablowania?
    Wklej je tu a ja ci wtedy powiem jak masz to podlaczyc.

Skoro masz 3 grube kable to one sa odpowiedzialne za swiatla krotkie i dlugie no i wyglada na to ze jest tylko jedna masa.

Zrob zdjecia i sie zrobi.

Do Grega38 pisalem juz dawno z prosba o schemat i niestety do tej pory nima. Musisz se sam poradzic.
    Ostatnio edytowane przez mcdziubek ; 03-03-2013 o 20:54
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Cytat Zamieszczone przez mcdziubek Zobacz posta
    Mozesz zrobic fotki kostek i kabli w obydwu lampach oraz zdjecia okablowania?
    Wklej je tu a ja ci wtedy powiem jak masz to podlaczyc.

Skoro masz 3 grube kable to one sa odpowiedzialne za swiatla krotkie i dlugie no i wyglada na to ze jest tylko jedna masa.

Zrob zdjecia i sie zrobi.

Do Grega38 pisalem juz dawno z prosba o schemat i niestety do tej pory nima. Musisz se sam poradzic.
    Niestety nie mam jak dodać zdjęć bo aktualnie nie mam dostępu do komputera i piszę z telefonu, ale już chyba wiem o co chodzi w kostce przed liftem jest łącznie osiem kabli trzy grube pewnie od mijania i drogowych i w tym samym rzędzie jeden cienki szary pewnie masa, a w drugim rzędzie są cztery cienkie kolorowe kabelki pewnie od regulacji. W lampie jest osiem bolców które przypadają na osiem kabli w kostce. W lampie poliftowej są tylko cztery bolce w jednym rzędzie na które przypadają tak jak przed liftem trzy grube kable i jedna masa, jednak w kostce poliftowej są jeszcze w drugim rzędzie dwa cienki kabelki które po podpięciu do lampy nie są z niczym połączone bo w lampie nie ma na nie bolców i o te dwa kabelki się rozchodzi. Od czego one są za co odpowiadają czy może poprostu mogę je wywalić?
    Ostatnio edytowane przez stachu0505 ; 05-03-2013 o 20:09

Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    No wlasnie nie wiem do czego sluza te dodatkowe dwa kabelki bo ja ich nie mialem.

Mysle ze podlacz to tak jak piszesz powyzej.

4 grube kable te sa od mijania i drogowych.

Cienkie kabelki sa od regulacji i tymi powinienes sie martwic teraz. Tak jak idz po kolorze powinno sie zgadzac a jesli nie to bedziesz musial wymacac paluszkami ktory kabelek gdzie idzie do silniczka regulacji tak jak ja to zrobilem.

Szkoda ze nie mieszkamy blisko siebie to bym podjechal i bym ci to podlaczyl juz dawno.
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Cytat Zamieszczone przez mcdziubek Zobacz posta
    No wlasnie nie wiem do czego sluza te dodatkowe dwa kabelki bo ja ich nie mialem.

Mysle ze podlacz to tak jak piszesz powyzej.

4 grube kable te sa od mijania i drogowych.

Cienkie kabelki sa od regulacji i tymi powinienes sie martwic teraz. Tak jak idz po kolorze powinno sie zgadzac a jesli nie to bedziesz musial wymacac paluszkami ktory kabelek gdzie idzie do silniczka regulacji tak jak ja to zrobilem.

Szkoda ze nie mieszkamy blisko siebie to bym podjechal i bym ci to podlaczyl juz dawno.
    Aż tak mi się nie spieszy bo jednak dopiero dzisiaj odebrałem auto od lakiernika jutro to dodłącze i zobacze czy działa. Ale dzięki za pomoc bo niby dużo ludzi to robiło ale nikt inny nie podpowiedział nic sensownego.