Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Halogeny przednie e32

Zaawansowany Użytkownik Awatar zdzichu290186
    BMW
    było E32 735 R6

Halogeny przednie e32

Koledzy, jak w temacie, rozchodzi się o halogeny przednie, czy jest możliwoćć rozebrania ich tzn. oddzielenia szkła od reszty celem jego wyczyszczenia czy pozostaje zaopatrzenie się w halogen i jego wymiana??
    Ew. czy po wyjęciu soczewki będzie dostęp żeby umyć klosz od środka??

Zaszło jakimś brudem od środka i nie bardzo to wygląda

Z góry dzięki z podpowiedzi.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez zdzichu290186 ; 16-02-2013 o 18:54

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    można je rozłożyć jak to zrobisz to dobra rada od razu załóż sobie nowe szkła nie majątek a wyglądaja o niebo lepiej

BMW
    było E32 735 R6
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    załóż sobie nowe szkła nie majątek a wyglądaja o niebo lepiej
    To na pewno:D
    A czy te szkła sa klejone, czy w jakiś sposób zgrzane do reszty obudowy??

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    klejone myślę,ja wczoraj czyściłem szkła bo przyszły moje ori YH i w kącikach na dole był brud,potrzebowałem patyczek do uszu oraz trochę dłuższy giętki patyczek i taką szmatkę co do szyb czyszczenia ( już z alkoholizowaną :) ) i ok.pół godzinki i błysk :) podejrzewam że wyciąganie szkieł skończy się pęknięciem....pamiętaj żeby z odbłyśnikiem i soczewką delikatnie bo przy rozbieraniu wszędzie pewnie będzie piasek i żebyś nie porysował :)

BMW
    było E32 735 R6
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    klejone myślę,ja wczoraj czyściłem szkła bo przyszły moje ori YH i w kącikach na dole był brud,potrzebowałem patyczek do uszu oraz trochę dłuższy giętki patyczek i taką szmatkę co do szyb czyszczenia ( już z alkoholizowaną ) i ok.pół godzinki i błysk podejrzewam że wyciąganie szkieł skończy się pęknięciem....pamiętaj żeby z odbłyśnikiem i soczewką delikatnie bo przy rozbieraniu wszędzie pewnie będzie piasek i żebyś nie porysował
    Dzięki za podpowiedź, w pierwszej kolejności spróbuję wyczyścić, myślę, że ta operacja wystarczy:)

BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    powiem tak,mi wystarczyła :) z zewnątrz były bardzo ładne a na dole szkieł szczególnie po zew. ( przy zaokrąglonych rogach ) był brud a na żółtym dużo bardziej widać było niż na moich poprzednich białych więc też musiałem szmatkować :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    a ja proponuje opalarka je rozkleic bez stresu odejdzie szklo i potem mozesz wkleic to samo chyba ze masz pod reka nowe to zalozysz nowe , o wiele szybciej i wygodniej niz bawienie sie patyczkami

BMW
    no nie wiem,mi ta operacja zajęła chwileczkę :) poza tym nie musiałem w żaden sposób ingerować w moje YH a potem bryzgać nie wiadomo ile kleju żeby dobrze uszczelnić :p więc zależy kto jak postrzega szybko i wygodnie

Uprawnienia umieszczania postów