Panowie, wyci±ga³em dzisiaj tapicerkê baga¿nika, aby zamontowaæ kamerê cofania i po ¶ci±gniêciu tapicerki wypad³a mi niejjaka¶ sprê¿ynka o d³ugo¶ci ma³ego palca rêki.
Kto¶ wie gdzie j± dok³adnie wsadziæ?
![]()
Panowie, wyci±ga³em dzisiaj tapicerkê baga¿nika, aby zamontowaæ kamerê cofania i po ¶ci±gniêciu tapicerki wypad³a mi niejjaka¶ sprê¿ynka o d³ugo¶ci ma³ego palca rêki.
Kto¶ wie gdzie j± dok³adnie wsadziæ?
![]()
Jest to sprê¿yna z odboi klapy baga¿nika po prawej i po lewej stronie powinna sie znajdowaæ wraz z takimi plastikowymi cyplami.
Cypli plastikowych nie ma. mo¿na je dokupiæ i zamontowaæ ze sprê¿yn± czy s± jako¶ wtopione w t± sprê¿ynê?
Jakie¶ foto pogl±dowe?
Tê sprê¿ynkê to móg³by¶ sobie zakonserwowac bo okropnie skorodowa³a :D:D:D:D:D:D
Te cyple sie kupuje ca³e ,a z nich wychodza takie t³oczki/odboje które wyciska ta w³±¶nie sprê¿ynka :)
Sprê¿ynkê jutro wyczyszczê. Nie mogê na realoem.com znale¼æ tych elementów. Kto¶ pomo¿e z tymi cypelkami?
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...zesci/vDF68712
czê¶æ nr 31 mam takie jak nowe, kupi³em w aso a po miesi±cu za³o¿y³em hydraulikê i nie by³y ju¿ potrzebne 20z³ kpl jak chcesz :)
A jak szuka³em miejsca na t± sprê¿ynkê w okolicy zamka... )
Dzisiaj ogarnê te bolce i zboczê czy da siê j± tam wcisn±æ. A faktycznie, jak otworzê klapê baga¿nika i nie poci±gnê jej odpowiedni szybko do góry to siê sama zatrzaskuje :)
Jednak odbojniki w porz±dku, popsika³em smarem, wykrêci³em trochê z klapy i ³adnie odskakuje po otwozreniu.
Ale sprê¿ynka nadal nie wiem od czego...
![]()
Mo¿e jaki¶ murzyn co¶ kombinowa³ i zostawi³ przez przypadek :) :) :) :) czê¶ci z tico :)
Do tico takich drogich czê¶ci nie montowano :D