Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: E32 na czarnych blachach od I właściciela

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Przy starszych autach pisze sie 950zl! W rubryce uwagi ze pojazd skorodowany,uszkodzony silnik itp. Nikt nie sprawdza i klepie pieczec. 80-40zl na ulicy nie lezy!

Zaawansowany Użytkownik Awatar PiotrekV8
    BMW
    e32 730iA V8
    Cytat Zamieszczone przez laki7 Zobacz posta
    Przy starszych autach pisze sie 950zl! W rubryce uwagi ze pojazd skorodowany,uszkodzony silnik itp. Nikt nie sprawdza i klepie pieczec. 80-40zl na ulicy nie lezy!
    dokładnie tak, auta o wartości poniżej 1000zł są zwolnione z opłaty skarbowej.

btw. pare lat temu brat kupił forda granade 82' i zazdwonił do US spytać się co i jak to pani przez telefon powiedziała, ze ona nie ma takiego auta w zadnym katalogu i żeby nawet nie przyjeżdżał ;p
    Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93

freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem

Vip Vip Awatar Patromierz
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    Nie przepadam za e32, ale gdybym miał pieniądz... ta już by stała w moim garażu :o
    "Człowiek jest wart tyle co jego wóz. Trzeba o niego dbać"

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Właśnie chciałem ją tu wrzucić, ale zostałem uprzedzony ;] Tak sobie właśnie wyobrażałem ideał E32 gdy szukałem auta, tylko M60 bym tam widział. Czarny kolor, czarne tablice, czarne skóry - ideał.

Co do podatku - wyliczają średnią nie patrząc na to co w umowie wpisane raczej.

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

BMW
    e32 730iA V8
    Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Co do podatku - wyliczają średnią nie patrząc na to co w umowie wpisane raczej.
    biora pod uwagę zarówno kwote na umowie jak i średnią z eurotaxu, jeśli wartośc jest niższa o kilka procent to nie robi różnicy co innego jeśli zaniżymy watość na umowie o dwa zera, wtedy albo wpisujemy że auto jest uszkodzene, niekompletne itd. i stąd ta różnica w cenie, w ostateczności może zostać powołany rzeczoznawca który osądzi czy auto rzeczywiście jest warte mniej niż średnia

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E34 535
    pierwsze słyszę by cena z umowy była brana w jakimkolwiek przypadku pod uwagę przy obliczaniu podatku w US. Nawet przy kolosalnej różnicy pomiędzy ceną zakupu, a ceną z katalogu podstawą do obliczenia podatku jest katalog z eurotaxu. Kupowałem od znajomego auto za symboliczne 1 zł. przy cenie auta z katalogu 6000 zł i nie był powoływany żaden rzeczoznawca, a podatek płaciłem od kwoty 6000zł.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Było już auto z tymi tablicami omawiane na forum.
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    e32 730iA V8
    Cytat Zamieszczone przez moryciaty Zobacz posta
    pierwsze słyszę by cena z umowy była brana w jakimkolwiek przypadku pod uwagę przy obliczaniu podatku w US. Nawet przy kolosalnej różnicy pomiędzy ceną zakupu, a ceną z katalogu podstawą do obliczenia podatku jest katalog z eurotaxu. Kupowałem od znajomego auto za symboliczne 1 zł. przy cenie auta z katalogu 6000 zł i nie był powoływany żaden rzeczoznawca, a podatek płaciłem od kwoty 6000zł.
    No i jest wszystko tak jak mówisz i płacąc ten podatek odd 6000zł niejako zgadzasz się z tym że jest tyle warte to auto....Jakbyś się uparł, że zapłaciłeś 1zł i od takiej kwoty chcesz zapłacić podatek to musiałbyś w jakiś sposób udowodnić to że twój egzemplarz jest warty 1zł a nie 6000zł i wtedy mógłbyś Ty wynająć rzeczoznawce albo byłby z urzędu tego nie wiem na 100% i oceniłby ile jest warte to auto

Zaawansowany Użytkownik Awatar e32mały
    BMW
    E32&E36
    Znam ten samochód razem z vramzesem stał on w Bralinie w Komisie 2 lata nikt go nie chciał kupic cena była 11 tyś potem 8 no i teraz widze ze 6 ale to nie szkodzi auto było cale malowane na nowo bo schodził klar w środku bardzo zadbane tak że polecam :)

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Nie wszystko złoto co się świeci Ładne E32 to skarb i nie ma co liczyć że ta co już ładnie na zdjęciach wyszła na żywo nim będzie :). Jedyna ładna E32 na czarnych która się sprzedała ostatnio to zielone 750 long które większość zna ale i ona nie obyła się bez wkładu. :)