Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 111

Wątek: Jaka jest prawda?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Tu zgodze sie z kolega 525d i piotrek v8. Duzo ludzi kupilo by nowa e32, e30 czy mb123 przedewszystkim dla spokoju i kosztow pozniejszej eksploataci. Ale coz. Niestety:(
    Ostatnio edytowane przez laki7 ; 11-02-2013 o 20:50

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Póki co brak ;)
    Kiedy kolego tedi kupiłeś swoje auto? Jaki rocznik? Jak długo już nim jeździsz? Ile przejechałeś?

Ja mam właśnie podobny dylemat co autor tematu, z tym, że nigdy nie miałem bmw (obecnie jeżdżę japończykiem) oraz mam do przeznaczenia mniejszą kwotę 36k lub 40k jeśli otrzymałbym fvat i zastanawiam się czy przy tej kwocie czasem nie wpakuję się w jakąś minę. Szukam właśnie 745.
    Jesteś w stanie określić mniej więcej ile włożyłeś w naprawę tych kwiatków?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Kupiłem na przełomie czerwca ubiegłego roku zrobiłem nią jedyne parę tyś coś koło 8/9
    Ja się przesiadłem z Chryslera Pacifica :) Na wszystkie kwiatki nie licząc filtrów i olejów wystarczyło mi 2 tyś a resztę nie liczę bo zrobiłem sobie sam
    Dla ścisłości powiem że najdroższy był amortyzator używka 1200 bo miałem uwalone DD i świecił czerwony samochodzik a reszta to nowe odmy klocki i takie pierdołki co kupowałem w ASO zaślepka na śrubkę na klamce wewnętrznej, kołki do tapicerki słupka i inne drobiazgi :)
    No i wspomnę że załapałem się na akcje serwisową bez płatną o czym pisałem w innym wątku jak i regeneracja kompletna reflektorów bo były brudne i jeden mi parował z wymianą kielichów na nowe i od zyskały blask nowych bez potrzeby polerowania kloszy.
    Moja jest z 2002 r
    Ostatnio edytowane przez tedi ; 11-02-2013 o 21:02

Zaawansowany Użytkownik Awatar ohara5
    BMW
    F01
    Ja jeździłem 530d z 1999 roku i szczerze było dosyć awaryjne. Bardzo często auto odwiedzało mechanika, więc zdecydowałem sprzedać i skusiłem się na e65 z 2003roku. Powiem tak: Strzał w 10-tkę bardzo dobra decyzja. Troszkę się bałem awaryjności bo czytałem na forum różne rzeczy o tym modelu elektryka, klapki itd. Jeżdżę już ponad 2 lata zrobiłem nim około 60 tys. i praktycznie bez awaryjnie. Były lekki drobnostki, ale wiadomo jak w każdym samochodzie. Także śmiało polecam, wyszukać zadbany model i na pewno będzie długo właścicielowi służył:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    f01
    Cytat Zamieszczone przez ohara5 Zobacz posta
    Ja jeździłem 530d z 1999 roku i szczerze było dosyć awaryjne. Bardzo często auto odwiedzało mechanika, więc zdecydowałem sprzedać i skusiłem się na e65 z 2003roku. Powiem tak: Strzał w 10-tkę bardzo dobra decyzja. Troszkę się bałem awaryjności bo czytałem na forum różne rzeczy o tym modelu elektryka, klapki itd. Jeżdżę już ponad 2 lata zrobiłem nim około 60 tys. i praktycznie bez awaryjnie. Były lekki drobnostki, ale wiadomo jak w każdym samochodzie. Także śmiało polecam, wyszukać zadbany model i na pewno będzie długo właścicielowi służył:)
    Zgadzam się z Kolegą tez czytałem nawet mnie tu straszono o tą elektrykę że przed liftem się zawiesza i co nic żadnych kłopotów i w dodatku wszystko działa co jest w wyposażeniu.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    mam porownanie bo uzytkowalem e38 przez 3 lata i teraz e65 tez mam 3 lata
    powiem tak, mimo ze to oba pojazdy klasy limuzyna serii7 to nie zamienil bym e65 na e38 bo roznica w komforcie podrozy wielkosci auta (ostatnio na spocie ktos powiedzial ale ona wielka przy e 38)komus moze sie wizualnie nie podobac ale to mega fajne i luksusowe auto ktore nie zawodzi jak sie o nie dba i jak sie kupi zadbane a nie dojechane

a prawda jest taka
    kto e65 nie uzytkuje ten dlugo zaluje
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    odnośnie komfortu to fakt e38 jest pod tym względem słabe do e65, ale jakość wykonania typowa pokroju e60 i e90 nic innego.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Porownujac E38 i e65 - jasne komfort i nowinki techniczne na duzy + dla E65.

Koszty utrzymania, jakosc wykonania i ilosc mniej lub bardziej celowych "wpadek" BMW tu juz miodu niestety nie ma :(

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Ja osobiście wahałem sie przed kupnem e65 miedzy BMW a CLSem i teraz moge powiedzieć ,że chyba jednak przeszedłbym do stajni Benza . Zbyt dużo elektronicznych dupereli psuje mi się i troche mocno mnie to już irytuje, jesli mam być szczery. Komfort wiadomo ,ze bedzie po stronie BMW ,ale zbyt czeste wizyty w ASO mnie dobijają

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
    Komfort wiadomo ,ze bedzie po stronie BMW
    Hmm...a to niby dlaczego?Nie sadzę,że MB to mniej komfortowe limuzyny...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...