Wracając do tych błędów, które podałem wyżej pomogło przeczyszczenie przepływomierza, auto leci jak powinno ;) Po wyczyszczeniu zapalił się błąd przepływki na kompie (Emission Limit) błąd wykasowałem INPA, ale błąd po jakiś 20 km powrócił;/
Wracając do tych błędów, które podałem wyżej pomogło przeczyszczenie przepływomierza, auto leci jak powinno ;) Po wyczyszczeniu zapalił się błąd przepływki na kompie (Emission Limit) błąd wykasowałem INPA, ale błąd po jakiś 20 km powrócił;/
Webasto dziala ponizej +3 stopni. Mozna poznac na 2 sposby. Gdy odpalisz auto otworz szybe i musi byc slychac charakterystyczne klikanie dochodzace z tylnej czesi auta. Sprawca klikania jest pompa paliwa od webasto ktora znajduje sie jakby pod lewym tylnym kolem. Droga opcja to i-drive w panelu klimatyzacji tam gdzie jest przewietrzsnie, jest tez opcja zewnetrzne podgrzewanie silnika ktora jest przy wylaczonym webasto jakby wygaszona i nie mozna jej klikajac zeby zalaczyc, jak webasto sie wlaczy to jest ta opcja podswietlana. Gdy ja uwtedy kliniesz mozesz ja wylaczyc i ponownie wlaczyc chyba ze silnik zdazy juz osiagnic 68 stopni wtedy znowu jest nie aktywna. No i jesxcze mozesz sprawdzic czy pod fotelem kirrowcy leci dymek bo tam jedt wydech webasto
Ostatnio edytowane przez Cossi ; 18-02-2013 o 20:25
A przewietrzanie to jest tylko praca wiatraka na postoju czy jakieś chłodzenie?
Chyba tylko praca witraka, klima sie nie zalaczy na zgaszonym motorze. Ale dokladnie jsk to dziala to nie wiem.
A na przeplywke to podobno dziala dobrze jak sie taka mala dziurke nawierci w korpusie ale nie wiem dokladnie w ktorym miejscu
Moje sie wlacza od + 3. Na 100%
Moze myslimy o czyk innym, ja mowie o dogrzewaniu silnika a nie o kabinie.
Moze to troche nie w tym miejscu ale gdzies czytalem ze webasto thermo typ c posiada funkcje dogrzewania zarowno silnika jak i kabiny. U mnie jest taki model ale grzeje tylko silnik i nie wiem czy cos zle przeczytalem czy mam zepsute???
Z tego co wiem to każdy silnik wysokoprężny w E65 ma dogrzewanie silnika, a dogrzewanie kabiny na postoju to już było dodatkowo do wykupienia.
Tak, zgadza sie. tylko ktory model webasto dogrzewa tez kabine? Podobno sa 3 rodzaje
Czy problem z powolnym nagrzewaniem silnika w e65 3.0d może być z winy tej pompy i czujnika AUC? :
Date: 12.03.2013 21:05:44
ECU: IHKA65
JobStatus: OKAY
Variant: IHKA65
-------------------------------------------------------------
RESULT: 2 error in error memory !
9C64 AUC-Sensor
Error counter: 1
Logistic counter: 40
Mileage 167888 km
Outside temperature -3.00 degrees C
cooling fluid temperature 59.00 degrees C
Battery Voltage 15.10 Volt
relative time 2449695.00 s
Signal or value above threshold
Test conditions fulfilled
Error present now and already stored
Error would not cause a warning lamp to light up
Error code: 9C 64 61 00 01 28 51 FA 4A 6B 97 00 25 61 1F
9C76 Auxiliary water pump
Error counter: 1
Logistic counter: 40
Mileage 167888 km
Outside temperature -3.00 degrees C
cooling fluid temperature 59.00 degrees C
Battery Voltage 15.10 Volt
relative time 2449696.00 s
No signal or value
Test conditions fulfilled
Error present now and already stored
Error would not cause a warning lamp to light up
Error code: 9C 76 64 00 01 28 51 FA 4A 6B 97 00 25 61 20
================================================== ===========
Błąd pojawia się od razu - nawet świeżo po jego skasowaniu.