Jutro jade ogladac forda econoline 7,3d:D . Podobno silnik sprawny! Niestety nic nie wiem o tych silnikach i lekko sie obawiam ze bedzie przyciezki i za duzy. Nigdzie nie moge znalezc danych na temat diesli v8 usa.
Jutro jade ogladac forda econoline 7,3d:D . Podobno silnik sprawny! Niestety nic nie wiem o tych silnikach i lekko sie obawiam ze bedzie przyciezki i za duzy. Nigdzie nie moge znalezc danych na temat diesli v8 usa.
Z racji, że mieszkałem kilka lat w USA, a auta lubię...
To tak, silnik powerstroke o którym piszesz, to tylko 200km. Jest bardzo słaby, nawet moment jest nieduży, za to jest tak głośny, że w osobowym aucie wylecą Ci zęby, a na zimnym wręcz własnych myśli nie słychać. Na ciepłym nawet przez telefon nie pogadasz. Są bezawaryjne, jedna turbina Garetta. Silnik jest bardzo wysoki, nie ma mowy o włożeniu w e32, od miski do turbiny, która jest najwyżej jest spokojnie ponad metr, może nawet półtora. Waga bez osprzętu to 414kg.
Miałem kiedyś F-350 z 96 roku i był niezniszczalny, miał 600 tyś mil, a lekko nie miał wcześniej jak i u mnie, między innymi pociągnął z 50 mil 10cio tonowy transformator na lawecie, gdzie maks holowania było około 5 ton. Spalanie od 10 do 15 litrów.
Dużo lepszy, nowszy, cichszy i szybszy jest 6 litrów, ma już coś koło 300km. Miałem w Fordzie Excursionie i dawało to radę, jednak jak był zimny to pedał w podłogę i strach było się do ruchu włączyć.
Te silniki mają mega dużą turbodziurę.
Oba te silniki mają po dwa akumulatory 100Ah każdy, też będzie ciężko je wsadzić.
Tutaj masz trochę info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Power_Stroke_engine
Oba te silniki spokojnie objedziesz 3.0 D bmw, no i części zamienne masz dostępne bez problemu.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 10-02-2013 o 20:23
pozdrawiam Bartek