Zapomnij o starych konstrukcjach z amerykańców do e32... wkładaj 3.0 d po chipie i jest ogień bez zbędnych ceregieli ;)
Zapomnij o starych konstrukcjach z amerykańców do e32... wkładaj 3.0 d po chipie i jest ogień bez zbędnych ceregieli ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Troche przeraziło mnie te 400kg bez osprzetu! Zamiast 3,0d bmw chyba wolabym silnik z mercedesa tymbardziej ze sam przygladałem sie jak kolega wkłada go do 124. Silnik napewno mniej awaryjny,z wiekszym potencjałem na przyszlosc, bez zbednej elektroniki no i okular angol troche tanszy niz e39. Z tego co pamietam to miska podpasi, kryza do skrzyni bmw, lapy do pospawania i powinno byc dobrze. Silnik bmw napewno nowszy,oszczedniejszy,pasuje na łapy i skrzynie.
Narazie czekam na ostateczna decyzje kolegi.
chodzi o koszty za 3 litrowego dizlucha bmw z potrzebnym osprzetem mysle ze trzeba wylozyc przynajmniej 3 klocki. 3.0D 24V bez turbo lub turbo z MB to fajne silniki oraz 2.9TD ma fajnego kopa czuć tą moc pali koło 8 litrów ale naprawdę na nim się nie oszczędzi silnik musi być tiptop żeby chodził bez problemów inaczej będzie ciągle poważnie się psuł od głowicy, tłoków, po tuleje :(. Jednej rzeczy nie zrobisz jak trzeba to napewno to szybko poleci ciągnąc za sobą nowe usterki. Laki bułgoraj jest blisko mnie to lubelskie. Masz jakieś 90km jak dobrze pamiętam posiadam zdrowe 2.5 R5 bez turbo z w124 skrzynie itp jak coś to pisz chce pomóc i silnik pchne tanio ale dla mnie to będzie profanacja E32 :D Ten silnik zachowuje się tak jak by był stworzony do odpoczynku zupełnie nic sobie nie robi czy dajesz gaz w podłogę czy dajesz 1mm gazu czy też jedziesz pod górę 5 czy 2jką. 180 nim jechałem ale to trwa i nie wiem czy to był max.
Kolego Maniac w gre wchodza tylko i wyłacznie silniki 3,0 r6 koniecznie turbo lub jakies raczej nieosiagalne v8. Za 3 tys kompletnego 3,0d bmw nie znajdziesz,tyle to osprzet kosztuje. Wole kupc całego angola,wiem co mam a po sprzedaniu reszty gratow wychodzi najtaniej! Dziekuje za chec pomocy ale 2,5 20v to muł! Z 3,0 24v turbo wyciagne po zmianie pompy i turbo troche ponad 250km z perspektywami na przyszłosc, z 3,0d bmw po chipie około 220km i raczej tyle chociaz to i tak by wystarczyło. Boje sie 4,0d v8 tej elektryki i pozniejszej eksploatacji-mieszane opinie w internecie. Wolal bym takze jezdzic na pompie mechanicznej niz pozniej latac po kompach i dowiadywac sie ze to przeplywka czy elektronicznie sterowana turbina,wtrysk,pompa czy inny niewiadomo jaki czujnik! Profanacji sie nie boje przeciez i tak to juz zrobiłem wkladajac do ladnej budy e32 silnik 2,5 tds zamiast jakiegos m60,m62!
Do starachowic mam blisko 200km
Ostatnio edytowane przez laki7 ; 11-02-2013 o 08:05
on sobie poradził http://www.youtube.com/watch?v=ciTmk4fjpCk daj znać co wymyślisz.
3.0d anglika i bedziesz super zadowolony. Poza tym masz wszystko od BMW, a jednak pchanie silnika od Merca na pewno bedzie bardziej kosztowne, wiec tutaj tez dojda koszty. Po chipsie w manualu bez problemu bedziesz mogl konkurowac z e39 540i ;) Hmm, co do tego kompa - podjechanie na kompa to koszt 50 zl i wiesz co jest, tymbardziej jesli kupisz dobry egzemplarz - to naprawde rzadko zaglada sie pod maske - m57 sie rzadko psuja - chyba ze wspomagajace usterki klapy....:D
Juz wiem dlaczego wielkie v8 made in usa nie da rady! Jest ogromny jak z ciezarowki, nie ma takiej opcji aby go zamontowac do duzej jak mi sie do niedawna wydawalo komory silnika e32. Widziałem ten filmik. Podoba mi sie. Niechce niestety przecenic swoich mozliwosci. No i angol troche wiecej kosztuje.
Upchanie pieca z merca bedzie napewno najtansze i eksploatacja bedzie bezproblemowa. Pewnie wybiore pierwsze co sie trafi i bede zadowolony. Narazie czekam na cała kase bo szkoda dobrego kumpla stracic:D
Albo V8 z bmw diesla albo jak nie ogarniesz to TYLKO 3.0d - pchanie merca do bmw to taka profanacja..
Bardzo lubie samochody marki bmw ale jednak wole wierzyc w Boga!
Praktycznie pod moim nosem powstawały e36 z m62, s13 z 1jz, e36 z 1jz, ae z 1uz
Osobiscie lepiłem e30 z m52, e30 z b234, e32 z m51
Wszystkie autka smigaja i kazdy jest zadowolony.
Wiec dlaczego nie om606 do e32? Silnik mocniejszy,mniej skomplikowany a sam swap latwiejszy i tanszy.
Co do kosztow eksploatacji jestem pewien ze z silnikiem merca bedzie tansza!
A wybiore tak jak wczesniej pisałem to co bedzie pod reka w GB.
Kiedys ktos na allegro mial wystawiona 724td 115KM ,ale to chyba nie jechalo, ja to bym mimo wszystko v8 na gazniku 4gardzielowym do tego spezarke rypu roots