Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 162

Wątek: Wymiana oleju w (automacie) automatycznej skrzyni biegów

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Cytat Zamieszczone przez Słowik Zobacz posta
    Mnie za dynamiczną w Warszawie w Auto Wawer krzyknęli ok. 1500 zł z olejem i filtrem.
    Słowik, ale 1500zł za usługę dynamicznej wymiany oleju w skrzyni to wcale nie jet jakiś kosmos. Pomyśl że sam oryginalny zestaw ZF olej + miska to jest 1000zł. Jeżeli w Wawie mają Ci poprawnie przeprowadzić proces dynamicznej wymiany oleju w skrzyni, wraz z jej wymyciem, a także jazdą adaptacyjną to ja jestem na tak. Lepiej dać 500zł profesjonaliście niż 200zł jakiemuś januszowi z przydomowego garażu. Oby te 3 stówki oszczędności nie zemściły się na Tobie i na Twojej skrzyni.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    przerabiałem temat skrzyni u siebie
    powiem ci szczerze że w Poznaniu i okolicy to tylko Teomotors www.teomotors.pl
    może najtaniej nie jest, ale zawsze solidnie i porządnie zrobione, zawsze jest papier faktura itp.
    znajomi robili także w innych miejscach
    a i tak finalnie auta kończyły u Myszkowskiego

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Cytat Zamieszczone przez marconz Zobacz posta
    przerabiałem temat skrzyni u siebie
    powiem ci szczerze że w Poznaniu i okolicy to tylko Teomotors www.teomotors.pl
    może najtaniej nie jest, ale zawsze solidnie i porządnie zrobione, zawsze jest papier faktura itp.
    znajomi robili także w innych miejscach
    a i tak finalnie auta kończyły u Myszkowskiego
    A mógłbyś napisać na priv co i za ile robiłeś u Teo???;>

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E36 M40B18 -------E34 M20B20 ------- E38 M60B40 ------- K589 K1200RS

Slyszalem kiedyś ze po założeniu nie oryginalnego filtra oleju w skrzyni lubiały się dziać różne dziwne rzeczy.

Zakładałeś oryginalny filtr czy zamiennik ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez Sanndman Zobacz posta
    Slyszalem kiedyś ze po założeniu nie oryginalnego filtra oleju w skrzyni lubiały się dziać różne dziwne rzeczy.

Zakładałeś oryginalny filtr czy zamiennik ?
    Moja juz 3 e38 jezdzi na filtrze Mann i niema problemu aaa moze w jednej miałem problem ze skrzynia . Do wymiany byl koszyk biegu wstecznego .. jest opinia zlej pracy skrzyni przy 3 krotkich wymianach statycznych i użyciu tylko jednego filtra skrzyni.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    zdublowało.
    do usunięcia.
    Ostatnio edytowane przez BarteG ; 14-10-2016 o 17:46

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38
    mój mechanik bierze 200pln za robociznę przy dynamicznej wymianie oleju - jego tylko praca

regeneracja konwertera w Kielcach tyle kosztuje, większość opinii firma ma OK

co do Rzepina - niestety nie mam namiaru, gdzieś mi wcięło (było to ok. 5-6 lat temu)

PS cieszy mnie, że nie tylko ja wierzę w oryginalny filtr do skrzyni!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Hi.
    Konwerter to raczej trzeba kupic nowy cena ok 2200pln. Spytaj admina z forum @sebek o opinie...na regenerowane konwertery jest duzo reklamacji i finalnie wychodzi na to ze i tak trzeba wsadzic nowy....podwojne koszty wychodza. Jak zamierzasz troche tym wozem polatac to zrob wszystko jak nalezy i nie oszczedzaj monet bo koszty beda jeszcze wieksze
    Pozdr

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    ZF twierdzi, że nie należy wykonywać dynamicznej wymiany oleju.
    Objawy, które wystąpiły u Ciebie wskazywałyby właśnie na uszkodzenie skrzyni podczas dynamicznej wymiany.
    Objawy nie pojawiają się odrazu, a potrafią odezwać się po kilkudziesięciu tysiącach.
    Właśnie konwerter dostaje po tyłku.

Poza tym, wymieniając konwerter nie ma sensu robić dynamicznej wymiany. Konwerter i tak dostaniesz pusty, więc i tak nalejesz do niego świeżego oleju, a tylko o konwerter chodzi w przypadku wymiany dynamicznej.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW e65 740d
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    ZF twierdzi, że nie należy wykonywać dynamicznej wymiany oleju.
    Objawy, które wystąpiły u Ciebie wskazywałyby właśnie na uszkodzenie skrzyni podczas dynamicznej wymiany.
    Objawy nie pojawiają się odrazu, a potrafią odezwać się po kilkudziesięciu tysiącach.
    Właśnie konwerter dostaje po tyłku.

Poza tym, wymieniając konwerter nie ma sensu robić dynamicznej wymiany. Konwerter i tak dostaniesz pusty, więc i tak nalejesz do niego świeżego oleju, a tylko o konwerter chodzi w przypadku wymiany dynamicznej.
    Milion procent racji cursor!!!
    Dzwoniłem do dwóch najbardziej renomowanych warsztatów w okolicy (''********'' - Nowogród i ''Teomotors'' - Poznań) i w obu warsztatach usłyszałem żeby raczej nie robić DWO. W Listopadzie mam zamiar jeszcze podjechać do autoryzowanego serwisanta ZF na Polskę (''Renz'' - Kościan) i popytać trochę o serwis skrzyni. Prawdopodobnie skończy się na tym, że umówię się w którymś z zakładów na diagnostykę skrzyni, czyli automat w dół i patrzymy co i jak. Pytanie mam tylko, czy wystarczy przeprowadzić regenerację konwertera, wlać 10 litrów oleju do konwertera i skrzyni czy raczej skrzynia też będzie wymagała jakiś nakładów???;> 50tys km temu skrzynia była zdrowa jak koń - żadnych opiłków, tylko delikatne zapieczenia w środku. Czy jazda z uszkodzonym konwerterem może popsuć skrzynię???;>

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów