Zapewne tyle co 6l oleju filtr i uszczelka
Zapewne tyle co 6l oleju filtr i uszczelka
Oleju ze 3 litry (całości bez dynamicznego nie spuscisz) uszczelka filtr olej... około 150zł. Wymiana jak nie sam to ok 100zl
E tam, filtr Mann z uszczelką kosztuje 95zł do 5hp18
ja wziąłem jaki był.
filtr z uszczelką do 5hp18 50zł MEYLE
olej Castrol 4x32zł (teoretycznie powinno wejsc 3 litry ale zeszło ponad 3 wiec tyle tez dolałem)
Jak skrzynia przeżyje zabieg to za rok spuszcze olej te 3-4 litry raz jeszcze i doleje nowego.
Smoła, która była w skrzyni troche mnie przeraża.
Ostatnio edytowane przez jaceksww ; 11-07-2016 o 13:23
A skąd taka wiedza, że przepustowość filtru OEM jest inna? Robiłeś badania jakieś, albo masz wgląd w taie wyniki? Może jest wyższa niż OEM, wtedy też jest źle?
Nie jest to wielka filozofia, żeby taki filtr zrobić, więc dlaczego miało by to wyglądać inaczej. Automatami zrobiłem już pewnie z million kilometrów w życiu I nigdy nie założyłem filtra OEM, jak I nigdy nie miałem usterki żadnej skrzyni. Trzeba zakładać Manna I jest spokój, ale pewnie każdy inny producent poza chińskim jest bezpieczny. Można też kupić oryginał ZF, który dużo droższy od Manna nie jest, a tańszy jednak od OEM.
pozdrawiam Bartek
odczułem to własnej skórze - założyli mi Febi do E46 (skrzynia GM), zrobiło się zimno i auto nie jechało na D tuż po odpaleniu. Od fachowca od automatów dowiedziałem się, że filtr do automatu oryginalny i zamienniki to różne światy. Po zmianie filtra (i oleju oczywiście) zrobiłem ok. 100kkm i nic się nie działo. Więc bez badań, za głosem specjalisty, odczułem na własnej skrzyni.
Tak, można też kupić filtr ZF'a
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 11-07-2016 o 21:23
pozdrawiam Bartek