Ja z tyłu mam 10x17 ET-2(minus dwa) z oponą 225/45 i obciera przy zaklepanych nadkolach. Przód 8,5J ET-5(minus pięć) z oponą 205/50 i jeszcze troszkę mogło by pójść do zewnątrz
Ja z tyłu mam 10x17 ET-2(minus dwa) z oponą 225/45 i obciera przy zaklepanych nadkolach. Przód 8,5J ET-5(minus pięć) z oponą 205/50 i jeszcze troszkę mogło by pójść do zewnątrz
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
i dlatego zdecydowałem się na 16tki.... za kaskę z 17tek oddam je do renowacji (jedna podbita i zchodzi lakier) i ranty do polerowania i będą jak nowe..... a dzięki temu że opona wąska nie będzie mną targać w koleinach a wysoki profil zaowocuje poprawa komfortu dla którego kupiłem 7er.....
Przesadzacie z tym komfortem. Ja od początku e32 jeżdżę na 17 i nie narzekam. Teraz jak mam założoną zimę (15') to nawet nie chce mi się wyjeżdżać(choroby morskiej można dostać)
To nie jest jakieś "nietrafione" albo wyssane z palca info. Wzięło się z obserwacji i kalkulacji.
Z tyłu mam założone RC 18/9" ET22, opona 265/35, sprężyny Finntec -25mm i pełną butlę LPG. W takiej konfiguracji ciężko jest wcisnąć mały palec pomiędzy rant błotnika a oponę. Jakiś tam pogląd masz na zdjęciu poniżej w sygnaturze. Usatysfakcjonowany?
No własnie. Czy nie szkoda zawieszenia i plomb w zwbach:D ? Na sprawnym zawiasie na orginalnym rozmiarze 225/60/15 lub 205/65/15 jest idealnie na nasze drogi. Sam takze schodziłem z 18 - wygladało super, jezdziło sie strasznie, pozniej 17 - troche lepiej ale dalej to nie był komfort od jakiego sie oczekuje od samochodu klasy 7er. Padło na 16 z nowymi balonami przod 215/55/16, tył 215/60/16 na szerokiej stali. Wyglada ciekawie, jezdzi sie wygodnie wiec chyba tak zostanie
nom właśnie dlatego obstawiam 16 cali :) na 17 i obniżonym zawiasie przednim było "taczkowato " :) szkoda wszystkich nowych części w zawiasie i jak Panowie mówią odrobina komfortu się przyda :)
Un mnie było tak, że zaczynałem od 15" i jeździło się super, później miałem trochę 18" ale tylko 8,5J i były na nich 245/40 i jeździło się znośnie nie było tragedii teraz mam 17" z delikatnym naciągiem (8,5J-215/45; 10J-245/40) oponyn musze mieć nadmuchane po 3.0 bo jak jest mniej to podczas wjeżdżania na krawężnik wjeżdżam felgą tak się ugina opona, a komfort został tylko gdzieś w pamięci, czuć każdą najmniejszą nierówność, a zawiasu jakiegoś mega twardego nie mam bo seryjne amory, tylko sprężyny twardsze
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
tuczi wejdż w mój temat.... opona 225/45 17 felga 8,5 ET13 plus 2cm na strone dystans więc zdecydowanie szerzej niż u Ciebie. do tego vogtland sportowy i mam podobnie jak u Ciebie..... z tym że rozstaw kół mam zdecydowanie większy po pierwsze ET 13 zamiast 22 po drugie dystanse jak wspomniałem 20mm na stronę.... i mam zapas w nadkolu..... dziwne jest to co piszesz