co z tymi czujnikami wałka wału? dłaczego zmieniałes gorny? wybiło na kompie?
co z tymi czujnikami wałka wału? dłaczego zmieniałes gorny? wybiło na kompie?
wszystkie nieszczelności sprawdzasz psikajac w różne miejsca, w rurke też da się chyba psiknac, bo ta część gumowa widać po prawej z przodu w głębi
są jeszcze rurki wspomagania (twardy hamulec)
o nieszczelnosciach i sondach powiedzą ci korekty długoterminowe LTFT jak skasujesz adaptację i pojezdzisz na benzynie trochę
jak są nieszczelności to wtedy korekty sa np. >+5?%
ale uwaga na zimnym daje ssanie , przez jakiś czas korekty. max na + (+25%)
dokładnie tak, jedynie słuszna metoda! :-)odma nie musi mieć peknietej membrany by popuszczac, mogą być np. oringi , a ja np. miałem dziurkę na kolanku do wspomagania hamulca, a wzrokiem to se można sprawdzać... do sprawdzenia nadaje to się psikanie rozposzczalnikiem + tester korekt benzyny :-P
Ostatnio edytowane przez shebi ; 22-02-2013 o 08:37
ja u kolegi bym obstawiał sondy,co do przepływki odepnij ją i sprawdż jak samochód ciągnie(najbardziej chodzi o górę)jak jest lepiej z odpiętą to przepływka już nie domaga
a teraz z innej beczki silnik też m60 ale b30
przez ost. parę miesięcy ok 3 zmieniłem obie sondy póżniej przepływke wszystko ori bosch-a
i coś się ...... jak auto postało 3 tyg.(byłem w delegacji) i zaczeło mu brakować góry,tj.jak dodaje pomału gazu to ładnie ciągnie do odcinki,gwałtowne dodanie to jak by mu czegoś brakowało(nie wiem czy powietrza czy paliwa,na pb i lpg to samo)byłem na kompie pokazało sonde nr 2 i przepływke dodam że jak wymieniałem nie był podpinany,po wymiane sond i przepływki miał moc dużo większą niż wcześniej a teraz się zrobiła kupa:( czyżby nowe części już nie mają takiej żywotności??
kompresja słaba nawet jak by miał wszędzie 10 to za mało. Masz tak że na zimnym chodzi b.nierówno a jak sie rozgrzeje to lepiej? Ile bierze oleju na 1000 km?
na 10 tys km dolewam okolo 2 l oleju 10 w 40.
zrobilismy dzisiaj maly test bo niebylem pewny czy kompresja ucieka przez glowice czy przez pierscienie. wlalismy po 10 ml oleju do komory spalania i wtedy sprawdzilismy kompresje i okazalo sie ze na zimnym silniku kazdy cylinder ma 12 bar. wiec znakiem tego winne sa pierscienie. zastanawiam sie teraz ile ten silnik ma przebiegu...
...robią "Aaa.." i "Uuu.." kiedy wysiadam z BMW...
no kompresja niestety słaba powinno być 12-14 w zdrowym motorze
a co sadzicie o remoncie silnika? czy moze lepiej go wymienic?
...robią "Aaa.." i "Uuu.." kiedy wysiadam z BMW...
wymienic ??? i na co wymienisz na taki sam??????
remont tak ale z 5k musisz mieć a najlepiej 6 na remont, żeby to miało ręce i nogi jak ma być wiem coś jestem w trakcie remontu kapitalnego M60B40