Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Ku przestrodze hamulce!!

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez wojtekd
    Cytat Zamieszczone przez kwiatek

Czy dobrze rozumiem, że w 7 są tarczobębny tak jak w Subaru Impreza?
    Bębny są tylko z tyłu i tylko do tzw. "ręcznego". Jak się tam latami nie zagląda to ręczny nie istnieje lub się zapieka na stałe. Zawsze przy wymianie tylnych tarcz należy sprawdzić co się dzieje na bębnach.
    > Święta prawda ,tym bardziej ,ze szczęki do ręcznego kosztuja od 40 zł ,więc przy wymianie tarcz głupota nie wymienic tych szczęk pozdro

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    dokladnie tak jak napisal ADMIN ja przed wymiana mialem tak ze reczyny wiciskalem a nic nie trzymal a zeby go zwolnic musialem kilka krotnie wciskac i spuszczac a teraz dziala bez zarzutu i narazie jest wszystko ok hamulce jeszcze slabe ale juz widac ze sie docieraja i nabieraja powera :D
    pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    Ok. Co do ręcznego to już wiem o co chodzi natomiast nadal nie wiem czy tarcze hamulcowa występuje jako tarczobęben czy bęben od ręcznego jest osobnym elementem.
    A ze zła rodzi się dobro.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Ok. Co do ręcznego to już wiem o co chodzi natomiast nadal nie wiem czy tarcze hamulcowa występuje jako tarczobęben czy bęben od ręcznego jest osobnym elementem.
    Jeśli nie rozumiesz z tego co wyżej koledzy napisali, to pooglądaj sobie katalog:
    http://bmwfans.info/original/E38/Lim...1997/04/mg-34/
    http://bmwfans.info/original/E32/Lim...1993/06/mg-34/

Tu masz widoczne, jeden element na piaste, to tarczobęben, gdzie tarcze jako hydrauliczne hamulce robocze, a bębnowe hamulce jako postojowy hamulec ręczny.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    Cytat Zamieszczone przez wojtekd

Czy dobrze rozumiem, że w 7 są tarczobębny tak jak w Subaru Impreza?
    Bębny są tylko z tyłu i tylko do tzw. "ręcznego". Jak się tam latami nie zagląda to ręczny nie istnieje lub się zapieka na stałe. Zawsze przy wymianie tylnych tarcz należy sprawdzić co się dzieje na bębnach.
    na-piechote
    Nie jest to jasna odpowiedź na moje pytanie. Dopiero po rysunkach można się zorientować, że jest to jeden element a nie jak np. w jakieś starszej Alfie bębny lub bęben ręcznego był całkowicie osobnym elementem. Rozwiązania są różne i nie jest oczywiste, że musi występować jako jeden element.Stąd było moje pytanie.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Nie wiem jak jest w Subaru Impreza :(
    Gra muzyka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735i
    wojtekd

Z Twojego posta nie wynikało, że stanowią cały lub osobny element dlatego sprecyzowałem pytanie.Impreza była podana tylko jako przykład w którym rozwiązano to poprzez zastosowanie jednego elementu czyli tarczobębnów. I tyle. Poznaję dopiero ten samochód i dlatego zadaję szczegółowe pytania. Na marginesie uważam, że jest to dużo lepsze rozwiązanie niż hamulec zasadniczy i postojowy jako jeden element.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    na-piechote
    Nie jest to jasna odpowiedź na moje pytanie. Dopiero po rysunkach można się zorientować, że jest to jeden element a nie jak np. w jakieś starszej Alfie bębny lub bęben ręcznego był całkowicie osobnym elementem. Rozwiązania są różne i nie jest oczywiste, że musi występować jako jeden element.Stąd było moje pytanie.
    No odpowiedz moja nie byla wyczerpujaca, dlatego i z tego odnioslem sie do katalogow, bys sobie obejrzal - szybciej pojmiesz specyfike.
    Opis nigdy nie zobrazuje tak mocno zagadnienia, jak foto czy rysunek :>
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

To jeszcze sie dolacze do tematu.
    Jesli ktos bedzie mial problem z tym ze rozpierak od recznego (E38 - noznego he he) w kole nie dziala, to bez obaw walcie do ASO. Kosztuje okolo 30 PLN a bardzo czesto sie zapiekaja. Trzeba czesto smarowac rozpierak jak i tarcze kotwiczna, a kto to robil ostatnio?
    No chyba ze linka deba stanie....

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    ja miesiąc temu

Uprawnienia umieszczania postów