Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 24

W±tek: D³awi siê i ga¶nie a do zrobienia 300 km

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Miko³aj
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    ,728i 95 Fiolet , E38 M62b44 98, M73B54 99 Aktualnie e65 m57 2004
    Sk±d
    Warszawa

D³awi siê i ga¶nie a do zrobienia 300 km

Witam panowie mam pytanie , w ten week jadê odebraæ 740 98 rok .Auto zapala od strza³a ogólnie chodzi równo , minimalnie kujele ale podejrzewam ¿e jest to spowodowane tym i¿ ¶wiece p³ywaj± trochê w oleju.Problem polega na tym ¿e po jakimi¶ czasie i to tez nie zawsze zaczyna zachowywaæ siê jak by nie dostawa³ paliwa, d³awi siê i gasnie podczas jazdy testowej sta³o siê to raz i potem na postoju - po czym przy zapalaniu d³ugo krêci³ po czym zapali³ i chodzi³ równo tak¿e po zgaszeniu znowu zapala³ od strza³a, zaznaczam ¿e nie dziejê siê to zawsze muszê nim przyjechaæ do warszawy z siemianowic ¶l±skich po przyprowadzeniu do wawy od razu wymieniam uszczelki dekli + gumki ¶wiec + ¶wiece oleje i filtry + odme i silniczek krokowy do nitro + podpiêcie po GTka u kolegi w serwisie , co obstawiacie po opisanych przeze mnie objawach.

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    To ja zapytam, po co tak auto na si³ê kupowaæ. Nie mo¿esz zrobiæ diagnostyki na miejscu to, a nadal chcesz je kupiæ. Jest tak du¿y wybór, ¿e mo¿na szukaæ dalej. Jak kto¶ nie mia³ kasy na wymianê uszczelek pokryw, to my¶lisz, ¿e reszta bêdzie ok?

Poza tym jakby to by³y tylko te uszczelki to nie korzystniej dla sprzedaj±cego by³oby je wymieniæ i sprzedaæ auto jako sprawne?

Radzê przemy¶leæ temat na ch³odno i zastanowiæ siê jeszcze raz.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 04-02-2013 o 15:42
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    To ja zapytam, po co tak auto na si³ê kupowaæ. Nie mo¿esz zrobiæ diagnostyki na miejscu to, a nadal chcesz je kupiæ. Jest tak du¿y wybór, ¿e mo¿na szukaæ dalej. Jak kto¶ nie mia³ kasy na wymianê uszczelek pokryw, to my¶lisz, ¿e reszta bêdzie ok?

Poza tym jakby to by³y tylko te uszczelki to nie korzystniej dla sprzedaj±cego by³oby je wymieniæ i sprzedaæ auto jako sprawne?

Radzê przemy¶leæ temat na ch³odno i zastanowiæ siê jeszcze raz.

Tak na marginesie po³owa na allegro e38 ma zapocone pokrywy , po drugie da³em za ni± 10 tysia jest ca³a nigdy nie bita sprawidzi³em miernikiem elektronicznym calutki samochód , ka¿dy plastik spinka za¶lepka na swoim miejscu poza tym wszystkie rzeczy sobie zmienie jesli chodzi o mechanikê , po trzecie gdybym mia³ takie podej¶cie ¿eby nie kupowac auto bo co¶ sie dzieje to po pobejrzeniu 8 bitych i falujacych e38 bym zrezygnowa³. To tylko samochód i jak kazdy samochód sie psuje na codzieñ mam E38 2.8 i Renault twingo 1.2 a to kupuje ¿eby zrobic na ig³e i sobie w week gdzies pojechaæ dos³ownie.G³ównym czynnikiem który wp³yn±³ na zakup jest wyposa¿enie , schadow , czarna podsufitka , Full bez navi i podwójnych szyb. Moje pytanie nie brzmi czy kupowaæ tylko co to mo¿e byc i czy podejmowac ryzyko i jechac nia z tamt±d do wawy...bo tak juz juz wy¿ej napisa³em po przyjezdzie podepne pod gtka i bede mniej wiecej wiedzia³ co ja boli.Wiêc prosze o odpowiedz na moje pytanie :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Sk±d
    rogi/krosno
    mo¿e to byæ tez przep³ywka lub który¶ czujników,tak na szybko odepinij przep³ywke i sprawdz zachowanie auta

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar haras
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    BMW 7 E38 M60B30
    Sk±d
    Rzeszów
    Siemanko a moze to bedzie sprawa czujnika halla(czujnik na wale)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    728i
    Sk±d
    zabrze
    Cytat Zamieszczone przez kal!ber Zobacz posta
    mo¿e to byæ tez przep³ywka lub który¶ czujników,tak na szybko odepinij przep³ywke i sprawdz zachowanie auta
    To nie mo¿e byæ przep³ywka, ja moj± e38 kupi³em z totalnie stopion± przep³ywk± w ¶rodku i przesz³a by "test monety". Dowiedzia³em siê o uszkodzonej przep³ywce dopiero gdy podpi±³em komputer bo mi spalanie wskazywa³o 25l/100 :)

Mog± to byæ gumy na cewkach, mo¿e to byæ cewka, mog± byæ wtryski. Bez komputera nie ocenisz raczej, a jak na komputerze nie wykarze pasuj±cego b³edu to bym nie kupowa³ chyba :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    BMW E38 3.0i
    Sk±d
    Chorzów
    Witam jak ju¿ tak sie napali³e¶ to podjed¼ ni± do chorzowa starego podepne ci j± pod inpe i sie dowiesz co w niej siedzi z siemianowic masz pare kilometrów ale szczerze nie pakowa³bym sie w to daj wcze¶niej znaæ jak co¶.

Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Pitbull810614 Zobacz posta
    Witam jak ju¿ tak sie napali³e¶ to podjed¼ ni± do chorzowa starego podepne ci j± pod inpe i sie dowiesz co w niej siedzi z siemianowic masz pare kilometrów ale szczerze nie pakowa³bym sie w to daj wcze¶niej znaæ jak co¶.
    Zawsze chcia³em V8 mam jedn± E38 M52B28 ,wczesniej tez mia³em M52B28 w manualu, jeszcze wczesniej M60B30 t± 3.0 w v-ce kupi³em jako moja pierwsza e38 i w trakcie wracania do warszawy z gi¿ycka wywali³o uszczelke pod g³owica zrobi³em i jezdzi³em zreszt± niko¶ pamiêta hehe :) to tylko samochód to ¿e kuleje i cos ja boli to normalne to stare auto i trzeba po prostu naprawiæ mi sie wydaje ¿e na kompie wyjda lambdy przep³ywka b³edy sta³e + wypadanie zap³anów z powodu wycieków z pod dekli ,a tak¿e b³edy czujnika wa³ka i wa³u ale nie koniecznie beda to b³êdy sta³e , zrobi sie z tym porz±dek i bêdzie dobrze .Po prostu mam nadzieje ¿e uda siê wróciæ do warszawy

Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    Sk±d
    Warszawa
    na szczê¶cie uda³o siê wróciæ do wawy bez najmniejszych problemów , na ¶l±sku by³o trochê cieplej i ma³o sniegu z koleji dzis rano podchodzê do auta odpalam i nierówno chodzi a jak sie nagrzeje to jest dobrze

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BartekMW75
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38 730 D 1999 r M57 BIARRITZBLAU METALLIC...EX: E39 525 TDS, E39 530D, E30 325i
    Sk±d
    Siedlce/W-wa
    Miko³aj masz jeszcze twingo? ;)!!
    gdyby Pan Bóg preferowa³ przedni napêd chodziliby¶my na rêkach...
    nigdy nie jedz szybciej ni¿ twój anio³ stró¿ potrafi lataæ...

Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 30-12-2011, 21:02
  2. d³awi siê podczas jazdy i przerywa m60b40
    Przez BOMBEL w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 28-12-2011, 23:35
  3. D³awi siê ?
    Przez Mebel Mateusz Sutowicz w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 10-11-2011, 16:48
  4. Problem z 735 Dziwny...D³awi siê :(