Cytat Zamieszczone przez szatann Zobacz posta
Kolego z finlandii ciu mnie rozdrazniles, chyba jestes ciut poza realiami, bo my w Polsce potrzebujemy sie przemieszczac, ograniczenia do 50 lub 70 wszedzie tego nie umozliwiaja. Autostrad nie ma.
Jezeli mam jechac 400 km 10 godzin to chyba nie tak powinno wygladac! Wiec o jakim ty piszesz "jedynym egzekwowaniu przepisow". Uruchomienie viatoll'i na osobowki doprowadzi do tego ze tyle bedzie trzeba jechac, ba doprowadzi do tego ze jeden przejazd (jadac rozsadnie i bezpiecznie co nie oznacza zgodnie z ograniczeniami na danym odcinku) spowoduje zabranie prawa jazdy i ponowny egzamin.
Wracajac do sedna tematu - z viatolla jeszcze nie dostane mandatu??
Rozmowa toczy się na temat bramek i wyraziłem swoją opinię i dalej ją podtrzymuje. Nie wspominałem nic o ilości bezsensownych ograniczeń prędkości, które w większości przypadków nijak się mają do stanu drogi, przykład nowo otwartego odcinka drogi ekspresowej S8 Rawa Mazowiecka - Piotrków Trybunalski gdzie na prostej jest 120km/h a na łukach już ograniczenie do 100km/h ( http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ami,nId,774104 ).
Cytat Zamieszczone przez szatann Zobacz posta
bo my w Polsce potrzebujemy sie przemieszczac,
Może Cię to zdziwi, ale też jestem Polakiem. Mam Polskie obywatelstwo, wychowałem się w tym kraju i chętnie do niego wracam i też się potrzebuje czasem przemieścić. Obecne miejsce mojego zamieszkania nic nie zmienia. To, że w innych krajach jeździ się po lepszych drogach, lepiej oznakowanych nie uprawnia nikogo do łamania przepisów bo w Polsce jest tak a nie inaczej ( dla przykładu: moja droga z pracy do domu to odcinek 37km, ograniczenie do 80km/h, na którym jest 8 fotoradarów licząc obie strony - nie uważam, że to mało, bo średnio wychodzi 1 fotoradar na 4,6km, a przecież jakoś przemieszczać się muszę )