Wszyscy driftezy nawet Musk w swojej e30 miał skrzynie m10 z silnikiem m30b35
Wszyscy driftezy nawet Musk w swojej e30 miał skrzynie m10 z silnikiem m30b35
Skrzynia z m10 w polaczeniu z silnikiem m30 w e30 stosowana jest glownie dlatego ze mozna pozostac przy wale z 1,6 1,8 2,0
Skrzynia z m30 wymaga polaczenia jej z walem na wiekszy lacznik np seta lub po zmianie lozyska z e36 2,5 2,8 lub tds
Dyfry mala i duza glowa pasuja zamiennie , sa takze dwa rodzaje polosiek takze zamienne.
Kolego e32maly domyslam sie ze ta skrzynie masz w e30 z silnikiem m30 w ktorej siedzial wczescniej jakis m40 z przelozeniem dyfra 4,45
No niestety racji nie masz silnik mam 3.5 chip szpera seryjna z automatu i zanim coś robiłem to doładnie 20 razy czytałem jake sa tego plusy i minusy
OK. Czlowiek cale zycie sie uczy! tak wiec chcialbym wiedziec co daje skrzynia z m10 czego nie daje z m30. No moze oprócz krotszych przelozen ktore i tak mozemy regulowac dyfrem lub kolami. Sprzeglo to prawdopodobnie jednomas z m20 228. Silnik 3,5 seryjnie na 240 dostepny jednomas i dwumas. 240 trzeba kombinowac aby upchac do skrzyni m10. Dalej wal, pewnie jezdzisz na cienkim na tzw. mala suka, co jest lepsze chyba tylko do redukcji wagi. Szpera ori automat ale jakiego silnika bo sa rozne przelozenia i wielkosci, jakie polosie? A tak w ogóle lekka e30 z 3,5 wspaniale sie odpycha obojetnie jaka ma skrzynie i dyfer! Jak cos sie myle to prosze mnie popraw, szczerze, dowiem sie czegos nowego.
Laki zlituj sie- ORTOGRAFIA!!
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 16-02-2013 o 22:58
e30 z m30b35 połyka m3 wierzysz w to ?
M3 e36? ciezko mi w to uwierzyc ze wzgledu ze jezdzilem obiema. Aczkolwiek wszystko jest mozliwe i zalezne np od wagi e30,stanu silnikow i ogulnie samochodow,od kierowcow i modyfikacji. Napisz cos wiecej o ukladzie przeniesienia napedu i przewagi nad rozwiazaniem ze skrzynia m30.