Cytat Zamieszczone przez laki7 Zobacz posta
U mnie w 328 to najczesciej wymieniany element! no ale ja tam mam z 1,6 1,8 2,0 - te same skrzynie. najpierw dwojka,pozniej zmieniam dyfer i trojka. Pozniej 50zł i odnowa. Pewnie zdolny jestem. Getrag z jedynka do dolu podobno zniesie takze bez sprzegla. Nieprubowalem. szkoda.
Zniesie tyle ile wytrzymają synchro. Getrag CR to nie jest torowa skrzynia, poza jedynką Dog Leg i krótkimi przełożeniami sądzę że wytrzymałością zbliżona do zwykłego Getraga 260. Jest po prostu bardzo kultowa i poszukiwana, tak samo do M20 jak i M30. Za CRke w stanie nie znanym trzeba położyć 4 tys obecnie.

Rzecz o której wspominacie tyczy się kłowej skrzyni na prostych zębach, najlepiej jednak się nie przypalać w tej kwestii, powodzenia w poszukiwaniach:D

Laki7 może twoje problemy wynikają z tego że wrzucasz pod 2.8 Getraga 200G zamiast 250G które są wyraźnie mocniejsze i dedykowane od 2.0 24v wzwyż?

Ponoć ZF 310/320 zastępujący Getraga do M50 po '91 jest jeszcze mocniejszą skrzynią, powinieneś coś o tym wiedzieć, bo ten ZF wychodził także w wersji do TDS i w wersji ze zmienioną obudową do 3.0 V8.

W związku z tym że jak powiedziałeś dużo swapujesz, sprawdziłbyś co potrzeba żeby wrzucić ZF'a z M50 pod M30, bo jest jakiś trik żeby zrobić to bez flanszy, wystarczy że porównasz dzwony z dowolnej skrzyni z pod M50, z dzwonem M30 dasz rade :D :D :D ?