Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 117

Wątek: Spis gratów do manuala

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    łyka pod warunkiem, że jest bardzo lekkie i ma krótkie przełożenia albo to typowa polska M3 co ma 240-250KM

no chyba, że silnik M30 konkretnie kombinowany a M3 seria to też wiele zmienia

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Z tymi krotkimi przelozeniami tez jest klopot i nie pomaga short shifter. Czasami ciezko jest ruszyc mimo szpery i dobrych opon,nastepnie szybko mamy odcinke i znow straty,czesciej musimy deptac sprzeglo a to takze cenne ulamki oraz najwazniejsza rzecz czyli kierowca! Aby sprawnie ruszyc trzeba duzo cwiczyc! Kolega Maly ma tez pewnie niezly refleks. Dlatego aby sprawdzic osiagi swojego auta najlepiej robic to z tzw. rolki.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    no rzadko się zgadzamy ale z tymi krótkimi biegami to coś jest na rzeczy że do mocnego auta zbyt krótkie biegi też niedobre bo ciągle mieli kołami i ciągle trzeba wajchlować i tracić na to czas

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Zdzira, nie zawsze musimy się zgadzać, ważne abyśmy w miare obiektywnie podchodzili do tematów swoich i innych. Wracając do tematu jeszcze raz gorąco polecam Tobie skrzynie manualną. Teraz to troche groznie ale potem bedziesz bardzo zadowolony z efektów. Jeśli wybierzesz automat też będzie ok bo orginalnie. A tak naprawde to i Tobie pewnie śni się jakiś swap na M5 :D . Mocy zawsze brakuje! Mi osobiście w mojej e32 widziałby się automat tylko ze nie bardzo wiem jak go połączyć z pompą mechaniczną?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    to mogę Ci sprzedać mój tds go raczej szybko nie rozwali chyba... :)

manual jest w toku nazwijmy to jak tylko w tym tygodniu dostanę przelewik szukam skrzyni i działamy

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Nie jest to powód do dumy,ale tak, zajmuje się sprzedażą części BMW. Z czegoś przecież trzeba żyć! Tak więc nie problem z gratami a z elektryką i wysterowaniem. No i znudziło mi się już serce w moim autku.
    Gratuluje wyboru skrzyni! Nie licz tylko na mniejsze spalanie. Z manualem i v8 noga staje się cięższa !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    spokojnie moja noga jest pewna tzn ja mam swoją prędkość przelotową w trasie i bez powodu jej nie podnoszę bo w polskich warunkach i po co :)

na mniejsze spalanie licze w trasie i po mieście przy spokojnej jeździe ale to góra pewnie 1-2 litry ogólnie autko pali mi 15 litrów jak zacznie 14 to dobrze jak nadal będzie łupało 15 to też okej

co do gratów szukam tam gdzie w jednym miejscu kupię cały komplet tzn skrzynię z całymi "flepami" i najlepiej z fvat na to

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Na początku będziesz cieszył się swoją 7er jak nowym autkiem:D

Tak,koniecznie cały komplet w jednym miejscu - taniej i bezpiecznej. Tylko z fv może być problem!
    Nawet ja polecam nową tarcze i docisk, no chyba że jednomas? Ma swoje plusy i minusy, ja widze tylko te pierwsze. Tylko że to troche rzezba, nie ma orginału w bmw 260. Trzeba dobrać,dotoczyć zamach i dać do przerobienia tarcze. Ewentualnie 240 z m30 ze starszych roczników, powinna dać rade.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    no właśnie mi fv bardzo potrzebny przy tym koszcie przeróbki to niezły koszcik w firmie

żadnych jednomasów na razie kupię w komplecie skrzynie dwumas i sprzęgło jak padnie sprzęgło za jakiś czas wymienię jak dwumas padnie później to też wymienię jednomasa nie chcę to jest dobre do driftowozu czy innego sportu

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Gadacie tak jakby skrzyn 6G bylo w brod i tylko wybrac sobie jak duzy ma byc wypas i opcja dostawy... :D
    Zycze kazdemu duzo szczescia w trafieniu naprawde kompletu i do tego jeszcze z fv ;)

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!