Tłumik masakra, szpeci okropnie, bardziej niż ten pseudo sportowy który ja miałem założony ;]
Tłumik masakra, szpeci okropnie, bardziej niż ten pseudo sportowy który ja miałem założony ;]
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Koncowka niestety musi zostac zagieta do dołu, podejrzewam ze przy optymistycznym ustawieniu dawki paliwa i cisnienia na turbo przy prostych koncowkach malowałbym samochody jadace za mna na czarny mat:D
no pięknie a w Monachium młodzi niemieccy inżynierowie myślą,że pierwsza 7 z dieslem to e38 :D jak sie dowiedzą o polskiej e32 "D" to chyba przyjadą żeby ją zobaczyć :D
Ostatnio edytowane przez Malin ; 03-02-2013 o 01:37
Niestety nie jestem pierwszy nawet w polsce ale mysle ze to jeden z lepiej wykonanych swapow. W rodzinie jest jeszcze jeden ciekawy projekt bmw z takim silnikiem- e30 kombi swap 2,5tds brata.
jak jeździ TDS w E30? chodzi mi po głowie od dłuższego czasu takie połączenia.... tzn od kąd miałem e34 kombi z programem od bagora.... auto zmieniło się nie do poznania i obawiam się ze po mieście 735ia z 525tds manual plus chip nie ma najmniejszego polotu..... ciekawi mnie jak się ma ten silnik w e30..... waży 500kg mniej powinien zwijać asfalt... zakładając że jest zdrowy mój miał 180tys ori przelotu z oryginalną sprawną pompą wtryskową
ciekawy projekt i ładnie utrzymane 7er
Kolego godles jezdzi sie rewelecyjnie. E30 brata posiada silnik z angielskiej e39 z pompa mechaniczna z wiekszymi tłoczkami,turbo tez urosło,dolot to chłodnica z iveco a wydech to przelotowa nierdzewa 2,75 cala. Cisnienie powietrza na ktorym jezdzi to 1,5 bara. Sam aktualnie katuje odchudzona i lekko zmodzona e36 z silnikiem 2,8 ale stajac z nim na kresce przewaznie widze tylko czarny dym i słysze dzwiek przyspieszajacego kraza:( . W kazdym momecie na drugim biegu jest wstanie zerwac przyczepnosc samym gazem mimo szpery i opon 215. Jedynie do driftu sie nie bardzo nadaje ze wzgledu na duza mase przodu i waski zakres obrotow uzytecznych.
e-30 z tds od e-34 z tds będzie ważyć z 250-300kg mniej a nie 500 to raz dwa jak już porównujesz M30B35 do TDS-a to porównuj w tej samej budzie i manual a nie 7er a automacie do 5er w manualu okej bo inaczej robisz z siebie laika :)
co do samego auta wygląda znośnie ale zdjęcia zrobione w taki sposób, że nie da sie stanu autka ocenić powyrywane z kontekstu kawałki samochodu zero zdjęć całości, zero zdjęć fotela kierowcy lakieru dołów drzwi w zasadzie widać lampę przednią i tylnią silnik i tylnia kanapę za dużo to to nie jest :)
Ostatnio edytowane przez Zdzira 850I ; 03-02-2013 o 11:39
no nie rób sobie jaj e30 318i sedan waży 1110kg (moje tak ważyło) e30 kombi 2.4td ojca ważyło 1300km... e30 1.8 kombi z klimą automatem ważyło 1200kg.... różnica pomiędzy 1.8 a 2.4 zatem to około 100kg.... niech będzie 150kg na niekorzyść TDS-a to i tak zostaje 300kg najmarniej. kolejna sprawa mój TDS miał około 165kuca i 350-360nm i manual.... a porównuje benzyniaka 211km i ponad 300nm do tego kręci się wyżej nie wiem czy to takie oczywiste.... od 0-100 e32 9,3 a e34 touring 2.5tds manual 11,5 w serii niech po programie zejdzie sekundę góra półtorej..... pod nogą żwawszy jest zdecydowanie ten TDS co miałem. Inna sprawa że to moje 3cie BMW w automacie i z miejsca te samochody nie mają siły ruszać.... mercedes 190 2.0 118km robił jak chciał bmw M40B18 w automacie mimo małej różnicy w mocy (5km) E36 2.0 vanos automat mimo trybu sport z miejsca też była tragedia później już ok ale z miejsca porażka.... może w nowszych się to zmieniło ale w starych bmw (E30 E34 E32 E36) automat ze startu jest tragiczny. Audi i Mercedes pod tym względem są zdecydowanie żwawsze
Kolego a w jaki sposób odbywa się rozgrzewanie świec żarowych stacyjka jest z E34 czy masz do tego osobny guzik?
Co do wypowiedzi godles to ja krótko Miałem mb W210 i start ma zdecydowanie żwawszy niż wszystkie starsze bmw w automacie z którymi miałem doczynienia. Może nie odbywa się to w prędkości i przyspieszeniu bo oczywiście bmw w każdym zakresie będzie szybsze :P :D to już na fotelu start czuć bardziej dynamicznie.