Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 43

W±tek: E38 730d czy by³y w manualu? Pomó¿cie mi znale¶æ wymarzon± E38.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar nino
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Katowice

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Poznan
    W Range Roverze z lat 90 byl dostepny TDS

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar JointoVicz
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Sk±d
    Torun
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Jesli dla Ciebie to pomylka to spoko, ale nie wprowadzaj innych w blad wypisujac takie wyssane z palca "rewelacje"
    3 znajomych mi ludzi w tym jeden to moj kuzyn mial/ma z tym silnikiem problemy :) nie jestem kims kto sobie cos wymysla:) moze to sa problemy wynikajace ze zlego uzytkowania silnika - nie wiem :) w kazdym razie nie spotkalem nikogo kto by chwalil ten silnik tak jak ludzie chwala sobie 3.0 d:) ktory jest dobrym silnikiem:) przykro mi ale no na temad tdsa nie slyszalem ZADNYCH dobrych opini:) pozatym ze w e38 nie moze dawac rady:) skoro dla 90% ludzi na forum 2.8 albo 3.0 benzyny to muly nie majace racji bytu a tym samochodzie to skad takie dobre zdanie o najwiekszym mule dostepnymw tej budzie?
    Ostatnio edytowane przez JointoVicz ; 05-02-2013 o 13:05

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    bo tds BY£ dobrym silnikiem, teraz juz praktycznie wszystkie to padliny tak jak i tdci forda, sorry ale takie moje zdanie i doswiadczenie, przykladowo e39tds to auto nie do sprzedania, no chyba ze za 5 tys

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    2.5TDS to silnik steyra.
    Freelander ma silnik montowany poprzecznie.
    Wiêksze które mia³y wzd³uznie montowany silnik mia³y dostêpny 2.5dse(czyli tds)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    e32 diesel
    Sk±d
    bi³goraj
    Kolego 2korona na podstawie 2litrowego silnika bmw m20 powsta³ diesel m21 czyli 2,4 montowany w e30 i e34 i z ciekawostek przymierzany do e32:p
    Ja znam ludzi ktorzy chwala sobie ten silnik! W rodzinie jest trzy bmw z 2,5 tds i wszystko jest ok. A jesli mozna to jakie problemy przyspaza ten silnik?
    Konkretnie silnik a nie osprzet! Tak jak zosta³o wspomniane ze problemy z tymi silnikami wynikaja z zaniedban eksploatacyjnych a najbardziej dlatego ze montowano go do bmw. Przyzwyczajeni do osiagow i statusu marki uzytkownicy bmw siadali w samochod i gaz w pod³oge,na zimnym,palenie gumy a ze tds mocny jak na tamte czasy to dawaj,przeciez to bmw,do tego zosta³o stworzone! A to tylko diesel.
    Silnik 3,0d jest duzo lepszym silnikiem i nie stwarza wiekszych problemow pod warunkiem ze takze o niego dbamy! Ale jak zawsze jest ale-skrzynia GM

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Cytat Zamieszczone przez laki7 Zobacz posta
    Ale jak zawsze jest ale-skrzynia GM
    Nie w E38 i E53 ;)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    e32 diesel
    Sk±d
    bi³goraj
    W x5 przed liftem by³ gm, po zf, w e38 podejrzewam ze podobnie. Niezmienia to faktu ze wiekszosc tych naprawde dobrych silnikow polacy eksploatuja w e46 i e39 a tam niestety siedzi GM!

Super Moderator Awatar Anatol
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    e38 735 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    3 znajomych mi ludzi w tym jeden to moj kuzyn mial/ma z tym silnikiem problemy :) nie jestem kims kto sobie cos wymysla:) moze to sa problemy wynikajace ze zlego uzytkowania silnika - nie wiem :) w kazdym razie nie spotkalem nikogo kto by chwalil ten silnik tak jak ludzie chwala sobie 3.0 d:) ktory jest dobrym silnikiem:) przykro mi ale no na temad tdsa nie slyszalem ZADNYCH dobrych opini:) pozatym ze w e38 nie moze dawac rady:)

Znowu pieprzysz trzy po trzy. Ile jeszcze bêdzie tematów w który bêdziesz pisa³ brednie ?????

Co to znaczy kto¶ gdzie¶ ??
    Je¶li masz wiarygodne/warto¶ciowe wiadomo¶ci uzyskane tylko na w³asnym do¶wiadczeniu to zrozumiem !!!!

Pisz±c kolejny raz "BREDNIE ZAS£YSZANE" wprowadzasz ludzi w b³±d i doprowadzasz do kolejnego bezsensownego pisania OT na 4 strony !!

Wykup proszê abonament na onecie. Tam mo¿na do woli pisaæ co sobie dusza zapragnie.

Kolejne brednie bêd± nagradzane lepiej jak w lotto !

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    Cytat Zamieszczone przez laki7 Zobacz posta
    W x5 przed liftem by³ gm, po zf, w e38 podejrzewam ze podobnie. Niezmienia to faktu ze wiekszosc tych naprawde dobrych silnikow polacy eksploatuja w e46 i e39 a tam niestety siedzi GM!
    w e38 by³a tylko ZF

Podobne w±tki

1. [wnêtrze] Czy do E66 by³y podnó¿ki
    Przez olejus w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 11-07-2011, 07:31
  2. [mechanika] E38 manualu 4.4 iL
    Przez zimny2503 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 09-04-2011, 10:13
  3. Czy by³y takie wersje?
    Przez miglanc153 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 29-08-2009, 05:47
  4. [e38] 740i E38 w manualu 6 biegów
    Przez rosomak79 w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 06-06-2008, 08:20

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •