Mo¿e wy bêdziecie wiedziec co mo¿e byc przyczyn± bardzo s³abych ¶wiate³ w e32? W nocy muszê jechac na halogenach lub d³ugich.
Dodam, ¿e napiêcie jest takie jakie byc powinno. Czy mo¿e byc to wina wypalonego odb³y¶nika?
Mo¿e wy bêdziecie wiedziec co mo¿e byc przyczyn± bardzo s³abych ¶wiate³ w e32? W nocy muszê jechac na halogenach lub d³ugich.
Dodam, ¿e napiêcie jest takie jakie byc powinno. Czy mo¿e byc to wina wypalonego odb³y¶nika?
wysoko¶æ dobra?szk³a nie wypiaskowane za mocno i czysta soczewka?
no i chyba w³a¶nie poni¿ej sobie sam odpowiedzia³e¶ :) ja mia³em mocno wypiaskowane,lampy przerobione na ala BH z nowymi szk³ami i wyczyszczona soczewka i dzieñ do nocy z moc± ¶wiecenia.... ;)
Ostatnio edytowane przez vramzes ; 28-01-2013 o 16:09
Wysoko¶c jest dobra, szk³a lekko przyciemnione spray'em (ju¿ mi siê nie podobaj±, wiêc czekam a¿ mi przyjd± nowe szk³a i krzy¿e) a soczewka wydaje siê czysta, wiêc nie wiem gdzie le¿y problem.
Przyciemnione s± równie¿ szk³a ¶wiate³ wewnêtrznych czyli "d³ugich" i one normalnie i mocno ¶wiec±.
W e32 normalne ¶wiat³a s³abo ¶wiec± ,a co dopiero przyciemnione :)
Dodam, ¿e ja te¿ mia³em s³abe ¶wiat³a mijania i wszystko by³o ok z wyj±tkiem tego, ¿e s³abo ¶wiec±. Nie by³y malowane... Mam wra¿enie, ¿e te nowe auta maj± takie mocne ¶wiat³a jak d³ugie w e32 :D
W E32 s³abo ¶wieci Hella :( Bo od³y¶nik jest zmêczony d³ugie ¶wiec± jak marzenie. Jak kto¶ nie bêdzie przerabia³ na bh i czy¶ci³ to mo¿na poprostu kupiæ nowe wk³ady lamp mijania i ju¿ nie s± drogie a ¶wieciæ bêdzie bez porównania lepiej.
nie do koñca siê zgadzam.W mojej by³ problem i ze starymi lampami ale i z p³ytk± pod mask± .Po prostu tam gdzie s± miejsca na nó¿ki przeka¼ników lut siê wytopi³ .Po zalutowaniu(zwyk³± lutownic±-czas 5 min) efekt bez zarzutu .Po trza¶niêciu prze³±cznikiem a¿ bia³o przede mn± .Mo¿e i u cieie pomo¿e ?