Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: opinie na temat e65

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Z tymi fotelami to różni Ci powiem, kolega miał od nowości uno i peugeota 3066 i w obu fotele przetarte i to ostro...

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Mam opla vectre b 300tys i fotell kierowcy bez zużycia.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Ale wypowiadałem się na temat BMW. W E32 nawet welurowe nie zużywały się tak, jak we Francuzach, czy innych na "F"

Vip Vip Awatar Wiktor82
    BMW
    BMW 730D e38,2x MAN TGX 480,VW PASSAT
    Blog
    1
    Znam strony z kąd to auto jest oferowane....powiem krótko te miejscowości są u nas nazywane "fabrykami samochodów" ja bym nie kupował auta od handlarza.. kiedyś byłęm z kolegą po audi a 6 w Krośnie, sprzedający miał 6 sztuk na placu,tylko wybierać.. jak sprawdziliśmy po vin wdzystkie miały kręcone liczniki, ale "kśiążki"mówiły co innego..Moje zdanie na ten temat: 90% handlarzy nie autoryzowanych to przekręciarze paczą jak tu kogoś oszukać...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor82 Zobacz posta
    Znam strony z kąd to auto jest oferowane....powiem krótko te miejscowości są u nas nazywane "fabrykami samochodów" ja bym nie kupował auta od handlarza.. kiedyś byłęm z kolegą po audi a 6 w Krośnie, sprzedający miał 6 sztuk na placu,tylko wybierać.. jak sprawdziliśmy po vin wdzystkie miały kręcone liczniki, ale "kśiążki"mówiły co innego..Moje zdanie na ten temat: 90% handlarzy nie autoryzowanych to przekręciarze paczą jak tu kogoś oszukać...
    Weźcie na wstrzymanie bo moim zdaniem po samej aukcji nie powinno się komentowac kwestii przebiegu, kręcenia licznika itp....
    Ogólnie Polak powinien być juz tak przyzwyczajony, żeby mieć świadomość że kupując samochód licznik jest przekręcany lub nie jestesmy w stanie udowodnić że był lub nie był. Na szczęscie kolega kupuje BMW a tutaj przebieg ma mniejsze znaczenie bo i jakość jest wyższa i czy 100tys czy 300tys nie zaszkodzą specjalnie silnikowi czy samemu samochodowi (no chyba że latał w KJS-ach ;) ).

Za to moim zdaniem pytanie "co sądzicie o tym modelu" powinno oznaczać:
    1. czy można gołym okiem stwierdzić że jest po przejściach (bo przecież widzimy żałosne fotki a ostatnio tylko z telefonu)
    2. czy wyposażenie jest OK
    i teraz uwaga (UWAGA bo moim zdaniem zadawanie pytania "co sądzicie o tym" chcąc abyście ocenili tylko po fotkach) onacza nie mniej nie więcej badanie ryku, czyli:
    1. czy kolor pasuje ?
    2. czy felga OK i nie będzie trzeba na szybko dopłacać bo ta mi się od razu znudzi ?
    3. jak z wypasem ? Może być ? A może jednak sprzedający się pomylił i to wcale nie jest full opcja ?
    4. Czy będzie trzeba wydac kolejne 2tysie na zglebienie fury ?

Ludzie opanujmy się. Po fotkach z aukcji można ocenic tylko to co sprzedający napisał w opisie :) (celowo napisałem że tylko to co w opisie bo na fotkach widać tylko kolor).

Inna sprawa jeżeli ktoś z nieukrywaną chęcią podjedzie obejżeć egzemplarz dla przyszlego/nowego właściciela. Ale póki mamy oceniać auto po kilku fotkach i skromnym opisie wyposażenia to nie prowadzi do niczego innego jak dyskusja na temat przebiegu i przetarć na fotelach :)

Ja kupiłem moją e38 w ciągu 10 minut. Fakt że to nie ten przedział cenowy, ale wsiadam i jadę: jadę po kostce, jade po autostradzie itp. Jeżeli auto się prowadzi dobrze przy prędkości 180km/h to nie ma opcji żeby było czterośladem. Jak osiąga te 180km/h w zadowalającym czasie i bez stuków to silnik dobrze rokuje. Nie ma co liczyć że ktoś sprzeda doinwestowany samochód w cenie ubogiego w wyposażenie. Nie ma też co liczyć że ktoś sprzeda samochód, w którym dopiero co zrobił kompletny remont zawieszenia bo takich rzeczy się nie robi po to by sprzedać samochód tylko po to by te nowe zawieszenie wyeksploatować. Oczywiście zdarzają się wyjątki ale spójżmy realnie :)

P.S.
    Jest tylko jedna rzecz jaką można napisać pewniakiem - 3.0D ma ogromny wpływ na niską cenę samochodu.
    Ostatnio edytowane przez bartolo ; 31-01-2013 o 22:13

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez bartolo Zobacz posta

P.S.
    Jest tylko jedna rzecz jaką można napisać pewniakiem - 3.0D ma ogromny wpływ na niską cenę samochodu.
    Twierdzisz że e65z 3.0 d sa tanie?? Tak -z zajechanym motorem na max, ze zdrowym ceny są na normalnym poziomie jak benzyny albo i droższe. Na niższą cenę zasługuje tylko jeden motor 2.5 tds w e38.
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 01-02-2013 o 09:41

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar PiotrekV8
    BMW
    e32 730iA V8
    Ale nie da się ukryć że diesle są coraz mniej poszukiwane bo już ludzie zmądrzeli i wiedzą, że to co zaoszczędzoną na stacji to z dobrą nawiązką zostawią w warsztacie na naprawy eksploatacyjne diesla czyli turbo, wtryski, dwumas itd. także wolą kupić wolnossącą benzyne która spali 2-3l/100km więcej, ale mieć spokój z naprawami, bo wymieni, cewke,kable, świece i ma spokój na kilka lat.
    Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93

freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    czasami rurę w silniku :p

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    @piotrekv8 mam takie samo zdanie nt zakupu diesla w dzisiejszych czasach
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Ja osobiście nie widzę większych minusów w dieslach, jeśli auto jest z "dobrej" ręki lub nowe. No może jeden to poprostu Diesel.
    E 65 to mój pierwszy i raczej ostatni diesel ( liczę że jeszcze bedę go miał około 10 lat) Nie mam powodu aby go sie pozbywać jednak benzyna to emocje, zwłaszcza "duża" benzyna w małym aucie :D