Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Siedzenia z przodu E65/66

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D

Siedzenia z przodu E65/66

Jakie macie odczucia odnośnie siedzenia kierowcy na dlugą trase ? CZy uwazacie je za wygodne ? Ja osobiscie jadac w dluga traswe odczuwam bol w nodze po paru godzinach i moglbym powiedziec ,ze fotele z przodu-szczegolnie kierowcy , nie naleza do najwygodniejszych

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    A mi pasuje i to mega - dawno koego nie jeździłeś innymi autami :) Ale za to jak sobie juz wygodnie ułożę siedzenie i kierownicę to znów zegarów nie widzę - tak czasami myśle, że za dużo tych opcji regulacji. W polonezie był przód tył i oparcie przód tył i wystarczało a teraz świra można dostać ;)

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    że za dużo tych opcji regulacji
    mam E65 od 2 dni i zgadzam się,komforty ciężko jest ustawić bo w kazdej pozycji jest wygodnie :) za dużo tej regulacji :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    A mi pasuje i to mega - dawno koego nie jeździłeś innymi autami :) Ale za to jak sobie juz wygodnie ułożę siedzenie i kierownicę to znów zegarów nie widzę - tak czasami myśle, że za dużo tych opcji regulacji. W polonezie był przód tył i oparcie przód tył i wystarczało a teraz świra można dostać ;)
    Mam jeszcze Volvo S40 i Mondeo MKIII i Przy Volvo to wymieka wszystko...najlepsze siedzenie jakie czlowiek wymyslil chyba :) A w BMW czuje lekki ucisk na moj lewy posladek podczas dluzszej jazdy co czesto prowadzi do skurczow

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    S40 jeśli chodzi o siedzenia to w ogóle nie powinno być porównywane z E65 bo to nie ta półka. Dla mnie siedzenie w E65 jest mega wygodne, S40 przy tym to tandetna ławka.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Ja wam powiem ze tez czasem mam bule jak jade swoim e65 , ale mialem tez bole w e38 . Dlatego czesto zmieniam ustawienia fotela jadac . A najbardziej pomaga pompowanie ledzwi . A co do ustawien to naprawde masakra , bardzo trudno jest ustawic idealnie .

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Wiele zależy od tego jaki kto z nas jest, waga, wzrost potrafią wiele zmienić. Riki wspomniał o Volvo S40, fajne małe autko z siedzeniami na małe gabaryty. Miałem S80 jak i XC90 ...pod względem siedzeń nie ma co porównywać do do E65. Mnie nawet nie zachwycają siedzenia a szczególnie siedzisko nawet w nowej A8. Podobnie jak w BMW , dobrze czuje sie w S-klasie. Ja zasadniczo nie zmieniam ustawień u siebie, uważam że komfortowe fotele w E65 to bardzo wygodne siedzenia...minus to liche masaże.

PS
    Może macie źle ustawione pozycje? Mam koleżkę który jeździ prawie na leżąco i wiecznie narzeka :D Nieprawidłowa pozycja potrafi spowodować uczucie bólu w okolicach karku i pasu biodrowego.
    Ostatnio edytowane przez Roobs ; 27-01-2013 o 08:16

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Zalezy czy fotele komforty czy zwykłe.
    Ja miałem w e65 zwykłe i były dramatycznie słabe. W e39 miałem pełne komforty łamane i na trasie 1400km to jak wysiadałęm to czułem się mega dobrze, jedne z najlepszych foteli, podejrzewam że tak samo jest z komfortami w e65, jak się dobrze ułoży to jest wygodnie.
    Natomiast najwygodniejsze fotele to miałem w Citroenie XM...normalnie salon fotel skórzany, mozna jechac i jechać...miękko a zarazem pewnie...mega fotele.
    W Porsche Cayennie mam takie sobie..po 500km muszę sie juz rozprostować, pewnie przez to że są lekko za wąskie (zbyt sportowo-kubełkowate)
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    ja mam w przodzie pelna opcje i po przejachaniu mega dlugich tras nie czuje bolu nigdzie -dla mnie bardzo wygodne siedzenia

bol moze powodowac nieprawidlowa pozycja w aucie oraz zmiany w naszych cialach z wczesniejszych aut podczas jazd w zle ustawionych siedziskach
    Ostatnio edytowane przez ADASIO ; 27-01-2013 o 10:27
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Mnie najbardziej bola plecy jak jade w kurtce zimowej z kapturem , zawsze sie gdzies ten kaptur podwinie i uwiera. W lecie jest o wiele lepiej .