Na początku po podlaczeniu bez kodowania mialem blad airbagów, potem dokodowalem je i mialem tylko pomaranczowego airbaga to wykodowalem sprzączke pasa i nie ma zadnego błedu, auto widzi zagłówki i wszystko gra.
Na początku po podlaczeniu bez kodowania mialem blad airbagów, potem dokodowalem je i mialem tylko pomaranczowego airbaga to wykodowalem sprzączke pasa i nie ma zadnego błedu, auto widzi zagłówki i wszystko gra.
Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 01-11-2016 o 23:33
Powiem szczerze że dokładanie samych wiązek zajęło mi 2dni. Dużo roboty ale warto.
Dodatkowo nadmienie że mam krotka wersję!
Jak dla mnie to czarna magia. Silniki, przekładnie... wszystko co mechaniczne mogę rozbierać, ale jak widzę kable, to mi skóra cierpnie na karku. Szczególnie w BMW, gdzie poza poprawnym podłączeniem, trzeba to jeszcze poprawnie zakodować.
Jak jest różnica pomiędzy fotelem z E65, a z E65 FL ? Bo jakoś nie za bardzo to widzę.
Przy komfortach inne są moduły i wtyczki połączeniowe. W FL zagłówki były już aktywne (nie mylić ze sterowaniem). Różnice w parametrach typu rezystancja mat zajętości i jeszcze pewnie coś co przeoczyłem.
Fotele od FL pasują bezproblemowo do preFL, wtyczki wszystkie mi pasowały, mata działa bez emulatora, zagłówki zakodowane też działają, wszystko działa!
Wtyczka od maty preFL i FL jest taka sama, chyba że jest inaczej w autach przed 2003.03.
Tylko napinacze od zwykłych foteli nie mają tylko czujnika zapięcia pasa, ale to można wykodować bezproblemowo.
Wszystko przetestowane na własnej skórze i aucie, auto 10.2004r czyli preFL ale po lifcie elektroniki w 2003.03, fotele od 2008 roku 745D.
No dobra to mam pytanie....
Mam do wzięcia fotele ale są z 2004r i z anglika. Co trzeba zmienić żeby to działało ?
Fotele przód? To musisz mieć fotele z modułami i przyciski z podłokietnika resztę zostawiasz swoje moduł airbag i napinacze. Jeżeli masz auto poliftowe to maty tez powinny byc takie same. Plug and play i kodowanie czyli dodać odpowiednie wyposażenie fa i przekodować pustym Man albo profilem default. Nie trzeba zamieniać modułów stronami itp wystarczy zakodować komputer zrobi swoje.