Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Urwane kolo, piasta, tarcza dzien pelen wrazen

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    zobaczymy jak to będzie mam nadzieję, że akurat się uda. Na chwilę obecną auto stoi u mechanika narazie zrobię ten tył piastę i łożysko zobacze ile mechanik zawoła za robotę i części, kiedy już będę miał auto zacznę szukać lampy całej lub ewentualnie części, bo wydaje mi się, że tylko kupię szkło i żarnik, bo reszta wydaje się ok, więc nie wiem czy jest sens kupowania całej.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Piasta przód to około 200zł plus 50 wymiana ,więc nie ma tragedii . Jakaś godzina roboty niecała :)

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    A co z tarcza? Wizualnie wyglada na prosta moze zostawic i ewentualnie jak bede czul bicie dopiero wtedy wymienic?

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Ja bym załozył wszystko i potem będzie wiadomo co z tarczą :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    Witam, dzisiaj spotkala mnie przykra sytuacja na drodze, mijajac sie z tirem cos z niego spadlo rozwalilo mi caly reflektor oraz blotnik malo tego przecielo tylna opone, wyruszylem w poscig za tirem, wezwalismy policje facet ogolnie nie przyznaje sie do winy i sprawa wyladuje w sadzie mam szanse wygrac ta sprawe? Bo policjant powiedzial, ze raczej nic nie moglo mu spasc, mial plandeke i sad winnego nie znajdzie i bede auto musial naprawic we wlasnym zakresie:-\ rozwalony mam na pewno caly reflektor soczewki sa cale, lampy,xenon nie swieci jak moge to naprawic najtanszym kosztem? Nie chce kupowac calego reflektora, bo mam teraz ciezka sytuacje finansowa:-\ malo tego nie mialem ze soba zapasowki i tu juz moja wina:-\ bylem 20km poza domem i nie chcialem wzywaz lawety bo by mnie skasowal z 500zl:-\ postanowailem jechac pomalutku do domu lecz przed samym domem odpadlo mi cale kolo, bo sruby sie poluzowaly i odpadlo:-\ do wymiany mam piaste komplet z lozyskiem oraz tarcze hamulcowa auto stoi u mechanika ile mniej wiecej moga zawolac za wymiane tych rzeczh?pytam bo nie chcialbym zostac oszukany. Tarcza hamulcowa ogolnie wyglada na sprawna prosta czy jest potrzeba na pewno jej wymiany? Mechanik twierdzi ze na 100% w sumie jechalem 30kmh,kiedy auto spadlo moze akurat nie ma takiej potrzeby? Piaste chcialbym kupic uzywana czy kazda bedzie pasowala do mojego auta? Czy koniecznie musi byc do 3.0 rocznik 95? Pluje sobie teraz w brode, ze nie mialem tej dojazdowki:-\ albo juz moglem wezwac ta lawete to mniej by mnie to wynioslo:-\ prosze o jakies rady tylko nie wyzywajcie, ze tak postalilem, bo juz mi wystarczy dolowania sie:-\
    mam piaste z lozyskiem lewy przód jakby cię interesowała z 2001r, pisz na prv

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Mnie interesuje tyl:-\ szybkie pytanue panowie bo w sklepie mowia ze w tym modelu z tylu nie ma piasty tylko samo lozysko a mechanik powiedzial, ze mam kupic piaste i lozysko:-\ wiec jak?

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Z przodu jest piasta z łożyskiem ,a z tyłu wymienia się samo łożysko :)

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Z przodu jest piasta z łożyskiem ,a z tyłu wymienia się samo łożysko :)

Piasta to nr 1.
    Jak jest uszkodzona (zerwane gwinty śrub, wygięcie, etc.) to koniecznie trzeba wymienić razem z łożyskiem.
    Może łatwiej byłoby wpasować całą tylną zwrotnicę, ale w niej łożysko może być wyjechane i nie obędzie się bez wymiany... Ruletka jednym słowem.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Dodam jeszcze ,że największym problemem może być wybicie półośki z piasty ,kiedyś nie udało mi się półośki wybić:(

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Dzwonilem do sklepow i nigdzie nie ma sugeruja by szukac uzywek tylko ze na allegro jest malo do silnika 3.0 czy bedzie piasta pasowala z innych silnikow?