Tuczy chodziło mi o model e-32, że ma tyle latek
Hmmm to jesteście panowie w erze trupków bez urazy skoro 15k za e-32 to dla Was obca planeta bo jak sądzicie, że ktoś prawidłowo serwisując swoje 7er czyli wymieniając wszystko co nosi oznaki zużycia oddam wam auto w które wkłada kupę forsy za kilka tysi to jesteście w mega błędzie i tyle po drugie przejrzyjcie mobile ile kosztje ładne e-32 z V-ką a te auta przyjeżdżają stamtąd a nie jada stąd tam :)))
aha i jak ktoś sądzi, że za 20k kupi kose e-38 na max dopasie i że będzie ona tańsza niż e-32 w trzymaniu to znaczy, że nigdy nie miał e-38 ja miałem jż 2szt e-32 i 1szt e-38 i to niestety e-38 jest droższe w utrzymaniu u mniej trwałe
Nie spotkałem się z prawidłowo serwisowaną E32 przez cały okres odkąd wyjechała z fabryki. Wole dać mniej i dołożyć, niż dać więcej i dokładać będąc już wkurw... bo przecież miała być igła.
Te auta nie są tak tanie w utrzymaniu jak golf etc i tak jest ze 99% ich właścicieli oddaje je za dużo mnież niż wsadzili, takie czasu i tak własnie nie tylko myślę ale wiem, że często ludzie jak to kolega powyżej napisałaś właściciwie serwisujący swoje auta sprzedają je za mnij niż niektórzy sobie tego wyobrażają czy tez wręcz życzą. Tak to jest to co włożysz wkładasz dla siebie, dla swojego komfortu dla swojej go bezpieczeństwa a nie jak ciągle niektórzy myśłą aby zwiększyć wartość auta. Czasy są takie a na zachodzie od dawien dawna były że nigdy nikt nie zwróci tego co w auto wsadzone...
Jest tak tez głównie dlatego że biorąc przykład z góry, E32 za 15 tys jest niesprzedawalne - nikt tego nie kupi chyba ze bedzie ze złota. Za 5 tys takie auta często nie chce są sprzedać. Jak będą miały po 30 lat to juz będzie inna bajka jak to sie ma powoli z e23..
Czasami mi sie wydaje, że niektórzy tak piszą tylko po to aby w przyszłości móc wcisnąć swoje auto na forum komuś za dużo większą kase...
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 27-01-2013 o 20:06
Aldik, mamy na naszym forum przykład kupienia E32 750i za - UWAGA UWAGA - 30tys. złotych. Było to blisko 1,5 roku temu. Uwierzysz?
Otóż to.
Ja nikomu nie wierzę, a już sprzedającemu samochód w ogóle - bo chce sprzedać :)
Inwestując pieniądze w auto, inwestuję je w swoje bezpieczeństwo - nigdy jeszcze na żadnym aucie nie zarobiłem, raz wyszedłem na prawie 0.
Ale też nigdy nie traktowałem tego w ten sposób, żeby sprzedać z zyskiem. Ładowałem kasę w auto jeśli był sens i radocha z jazdy, jak przestało działać jedno albo drugie, szło na sprzedaż w uczciwej cenie.
Ja też jestem zdania że okazje się trafiają, może pamiętacie kupiłem zielona z drewniana kierownica e32 3.0 v8 w manualu z Warszawy za 4300. Rok wcześniej gościu dał za nią 12k, po prostu już nią nie jeździł i zajmowała miejsce na podjeździe. Była w mega stanie, widział ją jarek88 a odkupił ode mnie beny-man też za dobre pieniądze.
okazje się zdarzają ale rzadko mówiąc szczerze ktoś tu wspomniał o bezpieczeństwie no widzisz ja też swoje cenię i wolę kupić drogie pewne auto jak trupa spawanego tu i tam co się rozłoży przy byle czym i szukając auta nie szukam tylko najdroższego tylko szukam stanu ale po prostu poniżej 15k nie widziałem e-32 bez rdzy ( u mnie podstawa ) z wypasem który działa w 100% prostego nie kombinowanego z maks 3 rąk bo kupując auto za kilka tysi kupie auto po 15 właścicielu i potem się biorą opinie, że nikt tego dobrze nie serwisuje
a co do tego, że nie widziałeś dobrze serwisowanego e-32 skoro obracasz się w świecie e-32 za 5-7k to się nie dziwię chcesz mogę Ci dać na pw skany faktur za części to może sam ocenisz czy dobrze serwisuję??? ale w uproszczeniu kwotę którą ty chcesz dać za całe auto ja wydaję co roku na jego serwis a potem mam komuś oddać za 8k???? nigdy w życiu prędzej ziemia stanie i tyle w temacie aha i podejście, że każdy kto sprzedaje kłamie to tez przesada i mierzenie chyba ludzi swoja miarą bez urazy ale w pewnym sensie nazwałeś każdego z nas kłamcą bo kazdy z nas był kiedyś w roli sprzedającego
Poprosze czytac ze zrozumieniem i nie bic z pretensjami ze ktos tak napisal kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie.A tak to e38WYPASIONA nie MAX kupisz za 20k i ja nie pisalem ze jest tansza w utrzymaniu.A ile mialem e32 a ile e38 to powiem z reka na sercu ze po 1 sztuce.
tak kupić a utrzymać w stanie, żeby nadal wyglądała jak limuzyna a nie padełko gdzie jedyny fajny detal to felgi z półłysymi oponkami :) to jest różnica a prawda jest taka, że to właśnie e-38 jest w obecnej fazie intensywnego norania i szybkie spadku cen za kiepskie egzemplarze
i aj nie mam nic przeciwko wyrażaniu zdania Ty wyrażasz swoje ja swoje a że mam inne zdania cóż bywa :)