Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Porada Bmw E32 R6 czy V8

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    okazje się zdarzają ale rzadko mówiąc szczerze ktoś tu wspomniał o bezpieczeństwie no widzisz ja też swoje cenię i wolę kupić drogie pewne auto jak trupa spawanego tu i tam co się rozłoży przy byle czym i szukając auta nie szukam tylko najdroższego tylko szukam stanu ale po prostu poniżej 15k nie widziałem e-32 bez rdzy ( u mnie podstawa ) z wypasem który działa w 100% prostego nie kombinowanego z maks 3 rąk bo kupując auto za kilka tysi kupie auto po 15 właścicielu i potem się biorą opinie, że nikt tego dobrze nie serwisuje

a co do tego, że nie widziałeś dobrze serwisowanego e-32 skoro obracasz się w świecie e-32 za 5-7k to się nie dziwię chcesz mogę Ci dać na pw skany faktur za części to może sam ocenisz czy dobrze serwisuję??? ale w uproszczeniu kwotę którą ty chcesz dać za całe auto ja wydaję co roku na jego serwis a potem mam komuś oddać za 8k???? nigdy w życiu prędzej ziemia stanie i tyle w temacie aha i podejście, że każdy kto sprzedaje kłamie to tez przesada i mierzenie chyba ludzi swoja miarą bez urazy ale w pewnym sensie nazwałeś każdego z nas kłamcą bo kazdy z nas był kiedyś w roli sprzedającego
    Kolego pohamuj swoje zapędy odnośnie świata w którym się obracam, bardzo Cię proszę. Ja Ci do portfela nie zaglądam i serio nie interesują mnie Twoje fv, stan Twojego auta, zdrowia psychicznego również.
    Jeśli jeszcze posiądziesz umiejętność czytania ze zrozumieniem to możliwe, że zauważysz, że nikogo nie nazwałem kłamcą. Napisałem, że nie wierzę sprzedającemu.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Zavoli tam sie nie denerwuj - Kolega Zdzira850 nie zna praw rynku i tyle ;)

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    A ja powiem tak są e32 za 5 tys w 99% parchy i są e32 za 10 tys i są to zupełnie inne pojazdy. Bardzo mało kiedy się zdarza ,że ktoś sprzedaje e32 w dobrym stanie za 5 tys , bo jaki sens takiej sprzedaży. Te za 5 tys maja karoserię do roboty i zawiecho ,a te za 10 tys maja karoserię dobrą i nie są normalnie wytłuczone- to takie umproszczenie oczywiście.

Znając ceny części do e32 ,nie sa wygórowane ,ale trochę ich jest ,twierdze ,że e32 w stanie do jazdy ,a nie do dziadowania i naprawiania ,zaczynają się własnie od 10 tys i sobie możecie gadać o prawach rynku i innych duperelach. To ,że czasem się trafi taniej nie jest regułą więc można to pominąć :)
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 27-01-2013 o 21:23

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    A ja napiszę tak : temat zszedł na dziwny tor i jedyne czego się dowiedziałem:
    1. V8 jest droższe w utrzymaniu od R6 - WOW
    2. Jest tu paru fajnych ludzi i jeden dupek
    Dziękuję i pozdrawiam.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Dlatego czasami lepiej nie zadawać takich pytań a samemu rozważyć za i przeciw :P Każde E32 nie jest młode i każde niesie ryzyko że po prostu coś się wysypie czy to V8 Czy R6. Najważniejsze żeby przy oględzinach i jeździe nie było widocznych usterek. Bo jeśli coś nie działa a ktoś ci chce wetkąć że to tylko bezpiecznik to dlaczego sam go nie wymienił a jak silnik kuleje i ktoś powie że świece to spodziewaj się że to głowica. Ja nigdy nie kupuje samochodów które nie domagają bo gdyby to były drobnostki to właściciel by to zrobił. Już mój tata się naciął na zadbane 406 w it które chodziło zimne nie równo włoch powiedział że pewnie świece żarowe w pl okazało się, że pompa a za tydzien siadło turbo. Był to zakup roku.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    hmmm jestem dupkiem bo dbam o swoje auto a Ciebie namawiam do zakupu ładnego egzemplarza który będzie cie cieszył wiele lat a nie trupka do reanimacji ??? spoko fajny masz tok myślenia :)

a czego chcesz się w ogóle dowiedzieć chcesz konkretnej odpowiedzi zadaj konkretne pytanie bo to było omawiane wiele razy :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Może znów e32?
    Zavoli tu masz ciekawy temat , jeżeli jeszcze go nie czytałeś:

http://7er.pl/showthread.php/22903-E...ighlight=pompa

PS : świetnie zdjęcie profilowe

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    525tds chip touring e32 M30B35
    jak przeczytałem o tych cewkach za 1100zł to mi się odechciało chwilowo V8 i jego osiągów.... pozostane ze 2 lata ze swoim M30B35 i poczekam aż mi przejdzie..... niechęć do cewek :D

740i w e32 od 740i w e38 czym się różni poza ceną? (pomijamy wygląd auta rok produkcji wypas itp chodzi mi o silniki bowiem jeden jest B40 a drugi B44)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    740 w e-38 było z 2 silnikami w zasadzie z 3 pierwszy w rocnziku 1994-1996 to taki sam M60B40 jak w e32 potem było M62B44 w roku 1996-1998 i potem M62TUB44 od roku 1998-2001

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Jakie cewki do v8 za 1100zl. Takie same wystepowaly w m50! Cena na szrocie max po 20zl. Jak bardzo bedziecie chcieli to wam za 10zl zalatwie i jeszcze sprawdze wiec przestancie z tymi cewkami. Co wy macie do uzywek? Sami przeciez jezdzimy uzywanymi pojazdami czsem dosyc leciwymi ktore maja wiekszosc czesci jeszcze orginalnych. Pewnie ze mozna wsadzac co roku 10tys tylko poco? To moze co roku silnik nowy trzeba wymieniac bo stary,rozrusznik,alternator,chlodnice,roczne opony i td. Nowe to trzeba tarcze brac,klocki,amortyzatory,oleje,filtry,sprzeglo. Materialy eksploatacyjne. No i opony polecam nowe choc nie zawsze. Bezpieczenstwo przedewszystkim!
    E32 vs e38 obojetne aby stan cie zadowalal. Nowszy model to lekko wiecej miejsca,lekko lepszy komfort,lekko drozsze czesci i eksploatacja,lekko wiecej elektroniki. Mialem obie i z obu bylem zadowolony.