Skrzynia w E66

Wątek: Skrzynia w E66

1. Riki powiedział/a:

Skrzynia w E66

Dzisiaj zauwazylem ,ze przez opady sniegu i ciagle slizganie sie opon skrzynia zaczęła jakby ,,przedłużać'' mi biegi. Obroty do 2,5tys zamiast 2 i zmiana biegu . Z jednej strony jest to ciekawa opcja , gdyz dynamiczniej czlowiek jedzie , ale spalanie idzie w gore rowniez.

2. Awatar Jakub

Jakub powiedział/a:
    Ogólnie swoją mało latam po śniegu-praktycznie wcale ale jeśłi koła ciągle traca przyczepność to auto będzie ruszało z 2 biegu ( tak było w e38).
    Ostatnio edytowane przez Jakub ; 27-01-2013 o 18:23

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

3. Awatar Blokersik

Blokersik powiedział/a:
    Zauważyłem coś podobnego u siebie i tak zaczynam się zastanawiać czy to normalne. U mnie dzieje się tak tylko czasem, kiedy jadę po śniegu i kola sie ślizgają, skrzynia wtedy zamiast przerzucić na wyższy bieg to utrzymuje dany bieg na wyższych obrotach. Ogolnie w kazdych innych warunkach jest wszystko OK.

4. Awatar Pankracy666

Pankracy666 powiedział/a:
    Skoro obaj macie E66 i te same objawy to raczej będzie normalne taki SOFT skrzyni i tak się dzieje.

5. Awatar jaro_alfa

jaro_alfa powiedział/a:
    To normalne. Skrzynia adaptuje się dynamicznie w zależności od stylu jazdy. Tak miałem we wszystkich autach z automatyczną skrzynią. W BMW też tak się dzieje, ale na krótko. Za chwilę wraca do normy.

6. Awatar Aldik

Aldik powiedział/a:
    Może myśli że jedziecie "bokiem" :)

7. kjwilk powiedział/a:
    potwierdzam, tez takie same objawy mialem na sniegu.

8. Awatar Blokersik

Blokersik powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Może myśli że jedziecie "bokiem" :)
    :) Dokładnie tak to wyglada