Cytat Zamieszczone przez oSa Zobacz posta
Witam po bardzo długiej przerwie ale przez jakiś czas byłem bez BMW, niedawno wróciłem do "7" jako drugie auto w sumie dla małżonki ale napisze w czym rzecz. Autko jest z 99r 728 z gazownią BRC od 3 lat. Auto mam 2 miesiące zrobiłem nim około 3000km i wszystko było ok aż do przed wczoraj, mianowicie żona rano odpaliła i po przejechaniu 500m silnik zaczął pracowac jak by nie na wszystkie gary. Dojechała do pracy zgasiła, odpaliła na nowo i wszystko ok normalnie pracuje. Po 8 godz powtórka z rozrywki po 300 do 500m znów to samo ale po 3 km zgasiła odpaliła i jest ok. Wieczorem sprawdziłem jak ostygł i znów telepie diagnoza któraś świeca, wczoraj wymieniłem wszystkie i bez zmian dalej telepie chwile po odpaleniu ale wystarczy go zgasić i odpalić jak już jest lekko rozgrzany i jest ok, pracuje normalnie. takie same zachowanie da PB i LPG (przelączałem go jak go telapało na PB i bez zmian) Czyżby cewki? Może ktoś z Was miał podobny przypadek. Dodam że stare świece były wszystkie takie same tzn nie była któraś jakoś mocnie okopcona itp.
Jak coś Wam wpadnie do głowy to piszcie
Pozdr Piotrek
kumplet uszczelek rurek i innych pierdol kolektora dolotowego to 800zl , i u mnie jak ręką odjął

poszukaj w innych moich postach szczegółów jak zdiagnozowac,

3lata miałem problem w zimie co nikt go nie potrafił porządnie zdiagnozowac...