Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: klima, nawiew,cieple powietrze

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski

klima, nawiew,cieple powietrze

mam wlaczon± klime, tryb auto, 22stopnie na praw± i lew± strone, na zewnatrz jest 14 stopni i w czasie jazdy zimne powietrze leci mi tylko z gornych wlotow a na nogi leci cieple, i to cieplejsze w miare nizszej temperatury na zewnatrz, jak jest temeratura zewnatrza wyzsza od ustawionej na klimie zimne leci z kazdego otwory ale jak ponizej ustawionej cieple leci mi na nogi, czy to normalne??? u was tak samo dziala??? moze ktos mi to z was sprawdzic??

pozdrawiam

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2007
    Leci ciep³e? No to witaj w klubie :-D znaczy siê pad³y elektrozaworki lub po³±czona z nimi ma³a pompka wody. To bardzo czêsta usterka i bardzo wkurzaj±ca. Nowa czê¶æ to 1000 PLN a na Allegro 200 -300 PLN ale jak kupisz np. z rocznika 96 czy 97 to d³ugo nie pochodzi. Czasami pomaga sprawdzenie przewodów elektrycznych zaworków pod tym linkiem masz rozkminion± t± usterkê http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_AC/E38_AC.html
    Mam nadziejê, ¿e pomog³em :-D
    Go Navy! / Apple rulez!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    ale jak temperatura powitrza jest wieksza niz ustawiona na klimatroniku to leci normalne zimne powietrze, wiem o co chodzi z tymi zaworami, ze puszczaj±/ zawieszaja sie, one dzialaja tylko ze jak temperatura jest ponizej ustawiona to auto wiadomo musi podniesc temperature wewnatrz a podnosi w ten sposob ze puszcza cieple powietrze na nogi, i czy to normalne?

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    wszystko jest ok, jak jest temperatura identyczna wewnatrz lub wieksza na zewnatrz normalnie leci zimne powietrze ze wszystkich otworoe, jak przelacze z auto na wszystkie wyloty leci z kazdego cieple a po nagrzaniu wnetrza juz lekko cieple, jest ok, widac tak ma dziala, u kumpla jest identycznie tz ze wszystko chyba gra

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    glupio sie przyznac ale chyba nieznam sie dokladnie na obsludze wentylacji/klimatyzacji e38 na srodkowym nawiewie mialem ustawiony/wymuszone tylko zimne i dlatego auto probowalo "naggonic" spadajaca temp. nawiewem na nogi, wystarczy ustawic srodkowy nawiew w polowie i jak jest za cieplo ze wszystkich nawiewow leci zimne powietrze, jak za zimo ze wszystkich cieple, tak to jest jak sie nieczyta instrukcji :-) ale juz mam

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •