boss potwierdzam..... miałem "robione" tablice.... zabrali mi wszystkie dokumenty od auta tablice i czekałem..... 3 miesiące sprawa rozeszła się po kościach. Generalnie nie polecam. Co do odsiadki.... Jak najbardziej bowiem podrabiasz godło narodowe.... jakoś tak mi to tłumaczyli.... później robili bez godła ale wtedy nie można nazwać tego tablicą rejestracyjną.....
no i niestety wujek sie uparl zeby przyciagnac je do PL, chcemy to zrobic tak ze on przyjedzie tym autem normalnie do PL, ja z nim pojade innym autem do DE, tam auto wymeldujemy i wroce z papierami i blachami do PL, tylko pytanie czy potem bede mogl jakos wykupic to nieszczesne ubezpieczenie na zwykle niemieckie blachy bez naklejek?
http://www.pzu.pl/produkty/oc-posiad...%B3d&viewMode=
np takie?
Bedziesz mógł wykupić OC na 30dni jeżeli do tych 30 dni auto masz zamiar zarejestrować w PL.
Jak German to Anna.
na to z linku na 100% nie.... na auta zarejestrowane za granicą.... jak je wymeldujesz to gdzie ono jest zarejestrowane? nigdzie.....
Jest opcja w PZU na 30dni jak sprowadziłeś auto z innego kraju i masz je zamiar zarjestrować do 30dni koszt 99zł i to polecam . Drugi raz już po 30 dniach ci nie dadzą. Oraz jest opcja Oc komisowego za 40zł. Tu musisz mieć działalność i wpisany handel autami i umowę podpisaną z PZU. Tu kupujesz kiedy chcesz na 30 dni w nieskończoność aż auta nie sprzedaż.
Jak German to Anna.
potwierdzam to co napisał przedmówca.... tylko ubezpieczenie na miesiąc za 99zł można chyba przedłużać co miesiąc ale pewności nie mam.... kiedyś można było na 100%.....
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
być może dlatego mogłem :P
ja kupowałęm w hergo hestia 45zl, a w WARTA mozna za 1200pl rocnie i mozna płącic na raty..
Odnosnie PZU mam znajomego na wyszym stanowisko i muwyłmi ze mozna kupyc i kupyc ile chze..
Odnosnie tablici niemieckie to troche lipa, bo duzo po kraju jedzy, ale jak sie ma włoskie francuskie to bez problemu nie skapnon sie ;)