A to ja nie wiedziałem to już niema różnicy w OC jak opłacam 3l a 5l?dziwne to jakoś
A to ja nie wiedziałem to już niema różnicy w OC jak opłacam 3l a 5l?dziwne to jakoś
powyzej 2.5 już nie ma różnicy czy masz 3 czy 6 litrów
Ja za V12 5l płaciłem 480zł za rok i równolegle za Espace 3.0 V6 464zł w jednej ubezpieczalni. Ta dopasiona v12 to tylko na przekładkę do R6.. z przodu trup...
Ty Kafarek masz 750?mógł byś mi powiedzieć ile te auto pali mniej w cyklu mieszanym a ile przy przy ostrej jeździe pytam z ciekawość bo z różnymi opiniami się spotkałem![]()
Raczej nie chodziło Kafarkowi o aż takie drastyczne stwierdzenie, ale jak już jest mowa o spalaniu i kosztach ubezpieczenia to faktycznie właściciel może nie dać rady. Ja jak jest miesiąc lub dwa, że nie muszę czegoś do auta dołożyć (chociaż to bardzo lubię) to jest święto w domu.
Zbliżam się już do końca inwestycji w e32 i myślę o następnym.
Jeżdżę jednak e32 mało, myślę, że maks kilka tyś, do pięciu, sześciu rocznie, a cały zbiornik w miesiącu i tak schodzi. Czyli wychodzi średnio jakieś kilkanaście litrów. Na trasie na tempomacie da się zejść to 12, nawet 11 litrów przy 120km/h. Miasto i dynamiczniej lub jak jest chłodniej, górnego limitu nie ma, no może 30 litrów.
pozdrawiam Bartek