Lepiej byłoby ogarnąć w WDS, ale koncern pozamykał strony z diagramami.
Lepiej byłoby ogarnąć w WDS, ale koncern pozamykał strony z diagramami.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Od kiedy WDS jest nieczynny?
7er
http://tis.spaghetticoder.org/
BMW TIS and WDS removed by request from BMW AG
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Zerknij na to, pomierz dokładnie, jeszcze za pompy odpowiada bezpiecznik numer 23 w skrzynce od kierowcy.
Może Ci pompa zaciągnęła jakiś brud i stanęła, a co za tym idzie wyrzuciło bezpiecznik. Obie pompy są na jednym.
![]()
pozdrawiam Bartek
Dzięki Bartek. Teraz już wiem o co kaman, pomierzę jeszcze raz.
poszukaj przekaźnika odpowiedzialnego za załączanie pomp(y), posprawdzaj każdy z nich. Często się spotykam, że przekaźnik na styczniku śniedzieje i nie przekazuje prądu na pompe.
Jakby co jestem na bierząco, wczoraj wymieniłem obie pompy. Ponieważ oryginalne Boscha kosztują ponad 600 PLN za sztukę(najtańsze źródło części jakie znam), zrobiłem patent kolegi Shogun'a z bimmerforum , link poniżej:
http://forums.bimmerforums.com/forum....php?t=1300166
założyłem wersje 342 i śmiga bez problemu, poza tym tak jak jest napisane pompy bezgłośne
całość kosztowała mnie nieco ponad 500 PLN za dwie sztuki razem z przesyłkami, założyłem dwie, żeby nie tracić możliwości dojechania w przypadku awarii jednej, a można jedną, jest opisane w linku
moja jedna pompa już się kończyła, zatem wymiana profilaktyczna, zapobieganie przed leczeniem
Wracając do tematu:
Przekaźniki są w skrzynce auxliary 2, czyli od strony pasażera, mała skrzynka przy kielichu. Dwa takie same pod sobą, bodajże pierwsze z prawej, ale żeby oba padły naraz, wątpię.
Sprawdziłeś ten bezpiecznik 23??
Jeżeli on jest ok, to sprawdź jeszcze czy dochodzi napięcie do gniazd tych przekaźników. Jeżeli tak to wtedy możesz zworki zrobić zamiast nich i zobaczyć, czy auto śmiga. Może problem jest gdzieś w zasilaniu między skrzynką bezpieczników, a przekaźnikami.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 26-01-2013 o 19:02
pozdrawiam Bartek
Ło matko! Już mnie głowa boli od tych możliwości :). A tak serio, to chwilowy brak czasu na grzebanie przy aucie. Dam znać jak tylko ruszę z tematem.
Oczywiście, wszelkie sugestie mile widziane.
Ostatnio edytowane przez sokół ; 28-01-2013 o 21:19
Miałem podobny przypadek w M30, auto zgasło i nie chciało gadać, po jakimś czasie odpaliło na chwilę i znów zgasło. Czyszczenie pompy paliwa i usunięcie z baku szlamu załatwiło sprawę.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion