Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: [ pozostale] Jak z walorami praktycznymi w e38+730dvs.740d N

Początkujący Użytkownik
    Chciałbym odświeżyć pytanie i zasięgnąć Opini właścicieli e38 740d lub osób które miały namacalny kontakt z nimi. Pytam ze względu na to że szukam auta już dość długo i 740d mółgbym znaleść od ręki a 730d takiego jak szukam poprostu jak narazie niema, w związku z czym
    Raz jeszcze:
    Koszty utrzymania , ubezpieczenia, opłaty, SPALANIE, Wadliwość bo jeśli niebyło by to porażająco wiećej niż dla 730d albo na podobnym poziomie to może było by warto.

Pozdrawiam
    E38-Dream...Passion...Lifestyle...

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Cytat Zamieszczone przez ScorpionDH
    Chciałbym odświeżyć pytanie i zasięgnąć Opini właścicieli e38 740d lub osób które miały namacalny kontakt z nimi. Pytam ze względu na to że szukam auta już dość długo i 740d mółgbym znaleść od ręki a 730d takiego jak szukam poprostu jak narazie niema, w związku z czym
    Raz jeszcze:
    Koszty utrzymania , ubezpieczenia, opłaty, SPALANIE, Wadliwość bo jeśli niebyło by to porażająco wiećej niż dla 730d albo na podobnym poziomie to może było by warto.

Pozdrawiam
    ja kupiłem auto w maju od naszego kolegi maćka. jest to 730d z chipem( moc 218 KM) spalanie miedzy 8 ,a 11 litrów na setkę. OC to koszt jakieś 500 zł na rok z pełną 65% zniżką . AC pełne wykupiłem w Interrisk 1600 zł( w gratisie ubezpieczenie mienia w domu dostałem).Wadliwości ja na razie nie odczuwam bo maciek oddał mi auto w naprawdę pięknym stanie. Ale myślę że koszty serwisu są podobne we wszystkich e38( oczywiście nie liczę tu kosztów naprawy motoru diesla) chodzi mi raczej o zawiechę i wyposażenie. mnie się jeździ naprawdę bardzo dobrze 3litrowym dieslem.Tym bardziej ze po chipowaniu nie odbiega mocą od porządnej benzyny, a spalanie sam widzisz.
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    7
    Tak w temacie przebiegu - akurat ja miałem farta i znajomego w Niemczech, który miał brata w BMW i po przyjacielsku sprawdził mi moje auto. Trafiłem 730 D, 2001 rok z przebiegiem 133tkm. Weryfikacja przebiegu i stanu w ASO Niemczech i od razu w ASO w Polsce po dojechaniu do kraju potwierdziła wszystko.

Pierwszy właściciel wzął nowy samochód w leasing i wykupił potem a następnie po 7 latach sprzedał. Fakt, że opłacalo mu się to średnio, ale przecież to nie mój problem... :D

Także reguły nie ma, ale rzecz jasna zdarzają się odpicowane bryki, które za chwilę wymagają wielotysięcznych remontów. ;( ja swojego dłuuuuugo szukałem.

Oczywiście nic nie jest w życiu idealne, ja też po kupnie musiałem np. wymienić drążek kierowniczy, zrobić cos tam w wydechu, a silnik łapał "lewe" powietrze, więc wymieniono mi jakiś przewód (znam się na tym średnio, ale dbam o auta maksymalnie)...

Ad meritum - w mieście auto pali mi ok. 9,5 (spokojna jazda), bądź 11,5 (normalna jazda, korki), aż do 16 (raz się zdarzyło, że się NAPRAWDĘ spieszyłem i na odcinku 15 km i w trybie sportowym tyle spalił). Na trasie spokojnie 8, do 9,5 jeśli trzeba sporo wyprzedzać.
    Póki co jestem po zrobieniu 12 tkm baaardzo zadowolony :)

wszystko w spalaniu zależy od charakteru kierowcy, a jeśli stać Cię na samochód i serwis jak Bozia przykazała, to E38 na pewno się odwdzięczy.

Było nie było - auta robione z najwyższą starannością, z najlepszych komponentów. Nawet po kilku latach i z dużymi przebiegami potrafią spisywać się znakomicie, ale to zależy od serca/portfela Twojego i poprzednich właścicieli.

ja kolego wziąłbym 730D, jak mądrze bylo napisane wyżej, to popularny silnik i w razie czego łatwiej go naprawić. ;)

pozdr

Uprawnienia umieszczania postów